Kamerkoor Pur Sang uit Rosmalen.
Kamerkoor Pur Sang uit Rosmalen.

Kamerkoor heeft speciale band met Ravenstein

Kunst en cultuur 545 keer gelezen

RAVENSTEIN | Vocaal Ensemble Pur Sang verzorgt op zaterdagavond 8 juli samen met trombonekwartet BoneBrass een concert in het Protestantse Kerkje in Ravenstein onder de titel "De andere Monteverdi - van Liefde, Duisternis en Licht".

Liefde, duisternis en licht: dit zijn de grote thema's van het programma, waarvoor kamerkoor Pur Sang composities van Claudio Monteverdi en van zijn voorgangers en tijdgenoten Nicolaas Gombert, Carlo Gesualdo en Jan Pieterszoon Sweelinck selecteerde.

Ondersteuning
Een deel van deze werken wordt uitgevoerd met ondersteuning van het kwartet BoneBrass. Het verrassende resultaat is een prachtige mix van stemmen met het geluid van de trombones.

Thuiswedstrijd
Voor twee leden van dit Rosmalens kamerkoor is het concert een soort van thuiswedstrijd. Jan van Lieshout uit Huisseling is al vele jaren lid van Pur Sang en zingt samen met vier andere heren de baspartij. Jan zong meer dan 25 jaar in het Gemengd Koor Huisseling en was jarenlang lid van het Vocaal Ensemble Oss. Regelmatig werkt hij mee als gastzanger bij projectkoren. Al jaren weet Jan zijn zangactiviteiten goed te combineren met de werkzaamheden op zijn drukke melkveebedrijf.

Ellen Brok
Sopraan Ellen Brok woont in Rosmalen maar is op nog geen vijftig meter van het Protestantse Kerkje geboren en opgegroeid in het voormalige postkantoor op Landpoortstraat 4.

Muzikale carrière
Zij zingt als lid van Pur Sang klassiek repertoire maar begon haar muzikale loopbaan als 15-jarige bij de indertijd bekende rockband Zip Fastening uit Ravenstein. Later stapte zij in de succesvolle Ossche muziektheatergroep Pluche & Plastic, van waaruit een jarenlange samenwerking volgde met zanger Rob Janszen, met optredens in binnen- en buitenland.

Praktische info
Zaterdag 8 juli 20.15 uur Protestantse Kerk, Servetstraat 1, Ravenstein.
Entree 15 euro (tot 18 jaar 7,50 euro). Kaarten verkrijgbaar aan de zaal of vooraf te bestellen per mail via reserveringen@koorpursang.nl o.v.v. aantal kaarten.

Napraten
Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een glaasje. Meer informatie: www.koorpursang.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant