Afbeelding

''Op eerste editie Her & Der is erg positief gereageerd''

Kunst en cultuur 1.107 keer gelezen

OSS | In het Osse centrum was laatst de eerste editie van de culinaire tour Her & Der. Hoe kijkt organisator Ine Kocken hierop terug?

''Het was ontzettend spannend, het was de eerste keer en het was nog maar afwachten hoeveel mensen erop af zouden komen. Uiteindelijk was de dag heel erg leuk verlopen. Ik ben alle locaties afgegaan.'' Het leuke aan het evenement is dat je overal mensen tegenkomt, vertelt Ine. ''Je hoort ze onderling praten en ze gaan samen naar de volgende locatie. Onderweg komen ze bekenden tegen en gaan ze samen.'' Zo zag ze een groepje dat startte met z'n tweeën en uiteindelijk met achten verder ging. ''Ik heb veel positieve geluiden gehoord, het is leuk dat er zoveel mensen op af zijn gekomen.

Diversiteit
Het evenement was erg levendig, vertelt Ine. Bij plekken waar het erg druk was en iedereen genoot van een hapje en een drankje 'leefde' het evenement echt. Het was leuk om mee te maken. Elke locatie had erg diverse hapjes, het was allemaal heel verschillend. Daar hebben we ook voor gewaakt. Het zou jammer zijn als je hetzelfde gerecht zou krijgen op twee locaties bijvoorbeeld.''

Drukte
Het was sowieso erg druk in de stad, Oss on Wheels, het Sambafestival en Her & Der trokken bezoekers naar de Osse binnenstad toe. Aan de zichtbaarheid van het evenement wil Ine nog wat doen. De volgende editie wil ze met vlaggen gaan werken, de ballonnen waren erg feestelijk voor de eerste keer.

Spanje
Ine heeft in Spanje gewoond en ging er regelmatig op vakantie. Daar at ze op verschillende plekken een klein hapje. ''Ik kwam zo op plekken waar ik niet eerder was geweest. Ik wilde dit ook in Oss zo gaan toepassen, het kwam er maar niet van. Ik ben naar het centrummanagement gegaan, daar werd gelijk enthousiast gereageerd.'' Ook voor ondernemers is het een interessant evenement. Een restauranteigenaar kan zijn menukaart erbij leggen. Zo zien de bezoekers van Her & Der gelijk wat het restaurant nog meer te bieden heeft.

Koopzondag
Iedere koopzondag kan in de Osse stad gegeten en gedronken worden via de culinaire route Her en Der van 14.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant