Het boek 'De hoop voorbij'.
Het boek 'De hoop voorbij'.

Boek met ervaringsverhalen over ongewenste kinderloosheid

  •   keer gelezen

HERPEN | Het boek 'De hoop voorbij', met 27 ervaringsverhalen van mensen die ongewenst kinderloos zijn, verschijnt op 16 september. Initiatiefneemster Carla Beukers uit Utrecht heeft zelf ook geen kinderen kunnen krijgen. Ze verzamelde de verhalen -van onder andere Mariëlle uit Herpen- om meer aandacht te krijgen voor ongewenste kinderloosheid.

In De hoop voorbij vertellen 27 mensen op een openhartige en aangrijpende manier hun verhaal over hun onvervulde kinderwens. Hoe zij het proces hebben ervaren, het proces van wachten, hopen en dromen, van verlangen, wanhoop en pijn. Ook vertellen zij hoe ze hun leven weer hebben opgepakt toen bleek dat ze kinderloos zouden blijven. Voor velen volgde een rouwproces, een fase waarin ze hun kinderloosheid een plek moesten geven. Een fase waarin ze op zoek moesten naar nieuwe zingeving, want het leven zoals ze het zich hadden voorgesteld en waarover ze hadden gedroomd, zou nooit werkelijkheid worden.

Herpen
Eén van de verhalen is die van Mariëlle uit Herpen. Zij en haar man Theo zijn acht jaar bezig geweest om hun grote droom werkelijkheid te laten worden. Maar na vele IVF-behandelingen en drie miskramen staan ook zij met lege handen. De hoop voorbij wordt in besloten setting gepresenteerd, waarna het boek de wereld in gaat. Tot steun van lotgenoten, maar ook ter bewustwording voor mensen die wel kinderen hebben gekregen. ISBN: 978-90-823279-7-7. Te verkrijgen via dehoopvoorbij.nl, bol.com en diverse boekhandels.

Meer berichten