Een boerderij van Has van den Berg.
Een boerderij van Has van den Berg. Foto: Leon Voskamp

Fototentoonstelling: boerderijen van Heesch

Kunst en cultuur 552 keer gelezen

HEESCH | Heemkundekring 'De Elf Rotten' in Heesch houdt zondag 29 oktober een fototentoonstelling in de Heemschuur aan de Schoonstraat 35 in Heesch. De Heemschuur is opengesteld van 13.00 tot 17.00 uur.

De expositie staat geheel in het teken van Heesche boerderijen. Hoe woonden en leefden de Heeschenaren destijds en hoe wonen ze nu in hun boerderijen? De heemkundekring wil daar graag een overzicht van geven. Leden van de heemkundekring hebben een selectie gemaakt van meer dan tweehonderd foto's van boerderijen. Omdat Heesch in de Tweede Wereldoorlog zwaar heeft geleden door beschietingen zijn er 120 boerderijen en burgerwoningen verwoest. Toen zijn ook veel foto's verloren geraakt. Aan de hand van bewaard gebleven foto's kunnen bezoekers een beeld krijgen van hoe Heeschenaren destijds leefden en werkten op slechte grond.

Scannen
Bezoekers aan de expositie die foto's hebben van hun boerderij worden gevraagd deze mee te nemen tijdens de open dag. Deze foto's worden gescand zodat de heemkundekring in een later stadium een boek kan samenstellen waarin de agrarische geschiedenis van Heesch wordt vastgelegd voor het nageslacht.

Heemkundig museum
Bezoekers aan de tentoonstelling kunnen ook een kijkje nemen op de eerste verdieping. Daar is een heemkundig museum ondergebracht met een collectie landbouwwerktuigen, ambachtelijke gebruiksvoorwerpen, zoals van een rietdekker, een imker en een schoenmaker, een schooltje, een winkeltje en spullen van de dorpsdokter. De mogelijkheid bestaat een kopje koffie of thee te nuttigen. De entree van de expositie bedraagt 2 euro.

Openingstijden
De Heemschuur is iedere laatste zondag van de maand opengesteld voor publiek. In juli, augustus en december is de Heemschuur gesloten. De openingstijden zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Buiten de vaste openingstijden zijn tegen betaling groepsbezoeken mogelijk.

Contact
Meer informatie via de website www.de-elf-rotten.nl, telefoonnummer (06) 10 46 37 62 of e-mailadres secretariaat@de-elf-rotten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant