Afbeelding

Politie ontdekt hennepstekkerij in Oss door helikopter

Politie 5.392 keer gelezen

OSS | In een woning in de Ossche wijk Ruwaard troffen agenten vanmorgen rond 8.30 uur een flinke hennepstekkerij aan. De vondst was een gevolg van informatie die de politie verkreeg van de bemanning van de politiehelikopter, die eerder opnames maakten van de omgeving. De bewoonster werd opgepakt.

"Onlangs kregen wij haarscherpe beelden binnen van onze helikopter", schrijft de Osse politie op haar Facebookpagina. Tijdens het vliegen ziet de bemanning met hun warmtebeeldcamera regelmatig zogenaamde ‘hot spots’ die mogelijk duiden op een hennepkwekerij. Warmtebeeldcamera's registreren de elektromagnetische straling in het infraroodspectrum, die door alle objecten wordt uitgezonden afhankelijk van hun temperatuur, en vertalen deze naar een zichtbaar beeld.

Hennepstekkerij

"Dankzij de heldere beelden kregen wij het vermoeden dat op het adres in Ruwaard een hennepkwekerij aanwezig was. Verder onderzoek leidde vanmorgen tot een bezoek aan de woning." Op de zolder en op de eerste verdieping werd een hennepstekkerij gevonden met in totaal ruim 120 moederplanten en zo’n 1130 stekjes. De bewoonster is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

“Hier zit niemand op te wachten”

De wijkagent is blij met de vangst en zeer te spreken over de informatie van de politiehelikopter: “Mensen in Oss zitten helemaal niet te wachten op hennepkwekerijen in hun woonomgeving. Denk alleen al aan het gevaar wat erbij komt kijken. Met deze actie laten we zien dat we daadwerkelijk resultaten boeken in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit en daar ben ik net als veel bewoners hartstikke blij mee.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant