Rene School.
Rene School.

Geert School - D'n ennigsten echte zoon van de Prins

Carnaval 2.280 keer gelezen

HERPEN | Herpenaar Geert School heeft 'Ik ben d'n ennigsten echte zoon van de prins' opgenomen. School -zelf oud-prins- is geen onbekende in de muziekwereld.

Op jonge leeftijd speelde School al gitaar en later toetsen in diverse bandjes. Hij draait elke zaterdag op L-FM de grootste hits van weleer en in het weekend is hij ook sporadisch te vinden achter de drive in discotheek. Verder is School ook al enkele jaren de vaste geluidsman van het feestduo Pap en Pudding. Het was dan ook René van Rooij van dit duo, die Geert vroeg of hij dit ouderwetse carnavalsnummer bij hem op wilde nemen. Het origineel stamt uit 1979 en werd destijds opgenomen door Ton van de Kluyve.

'Geweldig nummer'
Het is weer november, de maand waarin de nieuwe carnavalsprinsen bekend worden gemaakt. Afgelopen weekend werden de eerste prinsen in de regio al onthuld en komend weekend 11-11 volgen de overigen (in Berghem op 24-11). "Het lied 'De enige echte zoon van de prins' past hier uiteraard perfect bij. Een ouderwetse 6/8ste maat met lekkere blazers erin, een geweldig polonaisenummer", aldus Van Rooij en School. De single is vandaag digitaal te verkrijgen en te beluisteren via de bekende portals (zoals iTunes, Spotify en Deezer) Deze single komt ook op de Carnavalsverzamel-cd die in het laatste weekend van Winterland 2018 gepresenteerd gaat worden. Een initiatief van Van Rooij met meerdere artiesten en bekenden uit de regio Oss, om de 'ouwverwetste' carnavalsmuziek weer terug te laten keren in de cafés, zalen en optochten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant