Museum Jan Cunen verlengt de tentoonstelling Powervrouwen.
Museum Jan Cunen verlengt de tentoonstelling Powervrouwen. Foto: Leon Voskamp

Museum Jan Cunen verlengt tentoonstelling Powervrouwen

Kunst en cultuur 525 keer gelezen


OSS | Wegens succes heeft Museum Jan Cunen de tentoonstelling Powervrouwen verlengd tot 11 februari. 

In de huidige tentoonstellingsreeks zijn 'Vrouwen van Oranje', 'Naakte emotie' van fotografe Micky Hoogendijk, de bronzen en marmeren vrouwengestalten van de Osse beeldhouwster Margot Homan in de serie 'Iconisch' en de presentatie 'De pil van Oss!' te zien. 

Instaprondleidingen 
Na de succesvolle opening van de tentoonstellingsreeks en het vernieuwde museum op zaterdag 30 september liep het storm in het museum. Powervrouwen trok in de eerste vier weken zo'n 5.000 bezoekers vanuit het gehele land. Ter ere van de verlenging van de tentoonstellingen biedt Museum Jan Cunen op zondag 28 januari gratis instaprondleidingen aan door Micky Hoogendijk en Margot Homan. De rondleidingen van Micky Hoogendijk starten om 14.00 en 15.00 uur, de rondleidingen van Margot Homan om 14.30 en 15.30 uur.

Kinderworkshops 
Op vrijdag 5 januari vindt tussen 13.30 en 15.30 uur de kerstvakantieworkshop 'Maak je eigen Andy 'Warhoofd' zelfportret' plaats voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Hoe zagen onze koninginnen eruit toen ze net zo oud als jullie waren? Met een leuke foto-opdracht speuren de kinderen door de zalen waar ruim vijftig portretten van vijf vorstinnen van Oranje te zien zijn. Illustrator Ingrid Friesen leert de deelnemers portretten te tekenen, waaronder hun eigen interpretatie van het portret van prinses Beatrix door Andy Warhol, een topstuk dat nu te zien is in Museum Jan Cunen. Meedoen? Stuur uiterlijk woensdag 3 januari voor 16:00 uur een email naar info@museumjancunen.nl. Vermeldt hier in de naam, leeftijd en telefoonnummer. Deelname kost vijf euro, deze wordt bij aanvang in het museum betaald. 



 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant