Het Boerenbruidspaar van Krullendonk: Ellie van Sina van Driekske den Hulteren en Bart van Driek van Han Driek Keese.
Het Boerenbruidspaar van Krullendonk: Ellie van Sina van Driekske den Hulteren en Bart van Driek van Han Driek Keese.

Boerenbruiloft in Krullendonk

Carnaval 2.060 keer gelezen

HEESCH | In 't Tunneke in Heesch is het op carnavalsmaandag 12 februari groot feest. Het boerenbruidspaar Ellie van Sina van Driekske den Hulteren en Bart van Driek van Han Driek Keese wordt dan in 'd'n onecht verbonden'. 

Het paar, dat vroeger in het echt ook nog even verkering heeft gehad, wordt met een ouderwetse kar met paard bij Ellie thuis opgehaald, waarna het geheel in boerenkledij gehulde gezelschap door de straten van Heesch naar 't Tunneke vertrekt. Dit onder begeleiding van de Blue Band. Vervolgens zal het paar omstreeks 14.30 uur worden gehuwd door pastoor Marco Nelissen en daarna kan het feest losbarsten. Dit gebeurt op de klanken van het muzikale topduo Pal en Hanz. 

Veiling
Ook dit jaar wordt er tijdens de Boerenbruiloft een veiling gehouden. Er zullen verschillende eetbare items worden geveild alsmede een aantal grotere items, waarvoor onder andere coverband The Velvet Roses haar medewerking heeft toegezegd. De winst uit de opbrengsten gaat jaarlijks naar een goed doel, gekozen door het Boerenbruidspaar. Dit jaar is dat 'Bijzonder Talent', een dagbesteding in Heesch, waar medewerkers met een beperking de kans krijgen om met hun eigen talenten op hun eigen tempo zinvol bezig te zijn. De man die het geld voor dit prachtige doel met bezieling uit de broekzakken hamert is veilingmeester Bertje van Hoek. 

Belangstellenden zijn uitgenodigd aanwezig te zijn bij de boerenbruiloft. De toegang is gratis. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant