De Verlichte Optocht in Berghem.
De Verlichte Optocht in Berghem.

Ruim 10.000 bezoekers naar Berghem voor spectaculaire Verlichte Optocht

Carnaval 3.585 keer gelezen

BERGHEM | De Verlichte Optocht trekt op zondag 11 februari weer door de straten van het Knollenrijk, zoals Berghem tijdens carnaval genoemd wordt. Het evenement start om 19.00 uur. Een dag eerder is er om 13.00 uur een Jeugdoptocht.

In de loop der jaren is deze verlichte carnavalsoptocht uitgegroeid tot een evenement dat zijn weerga niet kent. Ruim 10.000 bezoekers komen naar het dorp om dit spektakel te aanschouwen. De loopgroepen en wagenbouwers laten zich elk jaar inspireren door een thema. Het thema voor deze 36ste editie is 'Kunst'. De tientallen loopgroepen en wagenbouwers versieren hun gekleurde creaties met wel duizenden lampjes. De praalwagens bereiken lengtes van meer 25 meter en zijn tot 5 meter breed en 8 meter hoog. Om de sfeer nog verder te verhogen wordt de straatverlichting gedoofd en worden diverse gebouwen langs de route met gekleurde verlichting uitgelicht. Diverse drumbands en dweilorkesten lopen mee in de optocht of staan langs het parcours en er zijn twee pleinen met DJ's en andere artiesten.

Routebeschrijving en parkeren
Alle toegangswegen tot het dorp worden van 17.00 tot 23.00 uur afgesloten. Het verkeer vanaf de A50 en A59, vanuit Oss (N329) en vanuit Megen wordt verwezen naar industrieterrein Danenhoef of De Geer. Parkeren is gratis en op eigen risico. Voor bezoekers met een invalidekaart zijn langs de Osseweg parkeerplaatsen gereserveerd. De optocht start op het Meester Gielenplein aan de Sportstraat en is circa twee kilometer lang. Langs het parcours bevinden zich diverse horecagelegenheden en kramen waar koffie, friet en andere versnaperingen verkocht worden. De entree bedraagt 3 euro voor bezoekers vanaf 12 jaar. Kinderen krijgen gratis toegang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant