(Archieffoto)
(Archieffoto)

Ouderavond over de afleiding van sociale media

Onderwijs 345 keer gelezen

OSS | U kent het wel: kinderen die onafscheidelijk zijn van hun mobiele telefoon, je nooit meer aankijken als je tegen ze praat, met koptelefoon op zitten gamen, en dan zéggen dat ze hun huiswerk al af hebben, terwijl jij dat niet kunt controleren. Nooit meer rust, gaat dat wel goed? Hoe doen andere gezinnen dat? Kunnen kinderen nu werkelijk media-multitasken? Hoe test je dat en wat vinden de jongeren er zelf van?

Op dinsdag 20 februari wordt erin de aula van het Mondriaan College een ouderavond verzorgd door De Nieuwe Lichting (DNL) en Jan Willem Roseboom (Bureau Jeugd en Media). Roseboom is specialist mediaopvoeding. Zij zetten aanwezigen op een prikkelende manier aan het denken over de rol van (sociale) media in uw gezin. DNL is gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers. De acteurs spelen herkenbare situaties waarin het gebruik van sociale media & internet centraal staan. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten. Tussentijds vragen ze om feedback: "Wat zouden jullie doen?" Vervolgens spelen de acteurs de aangedragen oplossingen terug in de scène.

Informatie
De inloop is vanaf 19.30 uur. Het programma vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.hethooghuis.nl/mondriaan/ouders/thema-avond/thema-avond-ouderraad-20-februari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant