Afbeelding

Project BIM5 voor de gebouwde omgeving officieel van start

Onderwijs 812 keer gelezen

OSS | Het project BIm5 is vandaag (maandag 5 maart) van start gegaan met een conferentie in Oss. Tijdens deze conferentie kwamen toonaangevende sprekers uit de bouwsector aan het woord. 

Het programma van de conferentie liet een gevarieerd beeld zien van ontwikkelingen binnen de bouwsector in Nederland. Zo vertelden Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, en Doekle Terpstra, voorzitter van UNETO-VNI, over vernieuwingen in de sector. Ook was er een bedrijvenmarkt waar diverse bedrijven uit de bouwsector zich presenteerden. Aan het einde van de conferentie werd het project BIM5 officieel gestart. 

Geert Robben, programmamanager BIM5, legt uit wat het project zo bijzonder maakt: "Vanuit BIM5 bepalen het beroepsonderwijs en bedrijfsleven samen hoe het beroepsonderwijs voor de gebouwde omgeving eruit moet komen te zien. Dat is al bijzonder. Bovendien delen maar liefst zes ROC's hun eigen specialistische kennis in dit samenwerkingsverband." "Deze vergaande samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven is behoorlijk uniek in Nederland", vult wethouder Kees van Geffen aan. "Ik verwacht dat deze samenwerking zorgt voor een stimulans voor de bouwsector en het beroepsonderwijs in Oss en omgeving."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant