Politiek debat in De Nieuwe Wereld. (Foto: Hans van der Poel)
Politiek debat in De Nieuwe Wereld. (Foto: Hans van der Poel)

Politiek debat met serieuze onderwerpen, maar zeker ook met humor

Verkiezingen 1.180 keer gelezen

OSS | Het zijn drukke tijden voor de lokale politici die volop campagne aan het voeren zijn met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zo kwamen ze vrijdagavond naar De Nieuwe Wereld in het Osse centrum voor een een politiek debat.

De acht lijsttrekkers en namens het CDA nummer 4 Gerrit Hagoort kregen voor aanvang van het debat -georganiseerd door De Nieuwe Wereld in samenwerking met Weekblad Regio Oss- 1 minuut de tijd om te vertellen wat er in hun ogen goed en niet goed gaat in de gemeente Oss. Daarna was het tijd voor het debat, waarbij debatleider Renske van Grinsven zes stellingen voorlegde: 'Als de plannen voor het Wal Kwartier zijn gerealiseerd, is het Osse centrum klaar voor de toekomst', 'de gemeente Oss is aantrekkelijk (genoeg) voor (grote) bedrijven om zich hier te vestigen', 'voor de bereikbaarheid van Oss is een miljoeneninvestering in asfalt noodzakelijk', 'mensen kiezen er bewust voor om in kernen te gaan wonen en zijn er zelf verantwoordelijk voor dat voorzieningen het hoofd boven water houden', 'het onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente Oss moeten ervoor zorgen dat er naast een expertisecentrum voor de bouw meer hbo-onderwijs naar Oss komt' en 'de bezuinigingen in de zorg moeten deels worden gecompenseerd met gemeentegeld'. Het 'vuurwerk' zat 'm vooral in de stellingen over het asfalt en de zorg. Maar ook over de stellingen die uit het publiek kwamen over de wandel- en fietspaden en het toerisme werd flink gediscussieerd. Met respect voor elkaars mening en regelmatig met humor.

Humoristisch slot
De meeste humor was tot het einde bewaard. Alle politici kregen de vraag 'waar kun je me 's nachts voor wakker maken?' en namen iets persoonlijks mee. Van een pet, telefoon, wereldbol tot een foto van Kees van Geffen; met een hoop gelach werd het debat afgesloten. 

Politiek debat in De Nieuwe Wereld. (Foto: Hans van der Poel)
Politiek debat in De Nieuwe Wereld. (Foto: Hans van der Poel)
Politiek debat in De Nieuwe Wereld. (Foto: Hans van der Poel)
Dolf Warris, lijsttrekker van GroenLinks Oss.
Marie-Therese Janssen, lijsttrekker SP Oss.
Joop van Orsouw, lijsttrekker Beter Oss.
Ehssane Gounou, lijsttrekker PvdA Oss.
Daniël Jansen, lijsttrekker VZS.
Frans Molenkamp, lijsttrekker D66 Oss.
Gerrit Hagoort, lijst CDA Oss.
Marie-Therese Janssen en Kees van Geffen.
Wethouder Frank den Brok (VDG)
Wethouder Gé Wagemakers (VVD)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant