Jan Zoll van de SP.
Jan Zoll van de SP.

Gesprekken met lokale politici na Osse gemeenteraadsverkiezingen

Verkiezingen 1.032 keer gelezen

OSS | Feest bij de SP nadat woensdagavond bekend werd dat het de grootste partij in de gemeente Oss is geworden. 

Jan Zoll, nummer twee op de lijst, was namens de SP aanwezig in het gemeentehuis. De rest van de partijleden viert feest in de Groene Engel. "Het was ons doel om de grootste partij te worden, maar dan moet het natuurlijk nog wel gebeuren. We hebben vier jaar oppositie op de inhoud gevoerd. In onze campagne hebben we met heel veel mensen gesproken en het is mooi om te zien dat ze vertrouwen in ons hebben." De SP gaat met alle partijen in gesprek. "We gaan kijken welke partijen bij ons passen qua inhoud en met welke partijen we de meerderheid kunnen vormen."

VDG
De VDG stond na de eerste tussenstand op een flink verlies, maar uiteindelijk zakte de partij van 11 naar 10. De SP is nipt de grootste partij geworden en dat zorgde toch voor wat teleurstelling bij het VDG-kamp. Alhoewel er ook trots is dat er tien zetels zijn behaald.

Beter Oss
Beter Oss gaat met drie zetels de gemeenteraad in. Lijsttrekker Joop van Orsouw geeft aan dat hij hier op had gehoopt. "Het was me tegengevallen als we op twee waren blijven staan." Nummer twee op de lijst Hennie van der Wal knikt. En nu? Beter Oss in de coalitie? "We willen graag meedoen in de coalitie. De huidige coalitie VDG/VVD/CDA heeft geen meerderheid meer en wij zijn net als een aantal andere partijen een optie. Maar we houden sowieso alle opties open."



GroenLinks
GroenLinks-lijsttrekker Dolf Warris is erg blij dat hij komende raadsperiode niet meer alleen de fractie vormt. Ester Bos komt erbij als raadslid. "Ik ben blij dat het in heel Nederland goed gaat met GroenLinks. Maar ook zeker in Oss en eindelijk gaan we naar twee zetels. We hebben in de gemeenteraad en commissies keihard gewerkt en we hebben ons overal laten zien. Voor mij is het fijn dat Ester erbij komt, want ze is ongelofelijk deskundig op dossiergebied en een fijn mens. En natuurlijk is het ook fijn dat we nu de dossiers kunnen verdelen." Bos: "Ik heb als burgerlid veel geleerd en mag het nu in de gemeenteraad laten zien. Ik ben er erg blij mee."

CDA
De grootste verliezer van de avond is CDA Oss. "We balen ervan", aldus lijsttrekker Mari van Kilsdonk. "We hadden zeker op meer zetels gehoopt dan vier. Als CDA Oss zijn we goed zichtbaar geweest en hebben we een goede campagne gehad. Over de uitslag zijn we teleurgesteld."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant