De omwonenden werden eind vorig jaar bijgepraat.
De omwonenden werden eind vorig jaar bijgepraat.

Bestemmingsplan voor clubgebouw van Geffense verenigingen vastgesteld

Politiek 590 keer gelezen

GEFFEN | Het was al vele jaren een wens van Scouting Geffen, het Sint-Jorisgilde Geffen en Jeugdvakantiewerk Geffen: een nieuw clubgebouw. Het bestemmingsplan wordt aangepast door de gemeente Oss. De gemeenteraad beslist eind mei over het plan.

Op 20 december 2017 tekenden de drie partijen al een overeenkomst de gemeente Oss. Dat deden ze tijdens een avond waarop ook de omwonenden zijn bijgepraat over deze plannen.
De scouting en het gilde moesten in Geffen plaatsmaken voor woningbouwontwikkeling. In de zoektocht naar een nieuwe locatie sloot Jeugdvakantiewerk Geffen zich aan bij de eerder genoemde partijen. In eerste instantie werd gekeken naar de Leiweg, maar in 2014 bleek dat deze plannen niet door konden gaan. Na intensief bestuurlijk overleg tussen de voormalige gemeente Maasdonk en de gemeente Oss is gekozen voor de locatie aan de Kerkesteeg. Uit de Voorzieningenkaart Geffen 2030 bleek dit ook de meest geschikte plek te zijn, mede vanwege het feit dat de locatie in een natuurlijke en groene omgeving in het buitengebied ligt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant