Afbeelding

PvdA stelt vragen over afwijzen extra subsidie Vluchtelingenwerk

Verkiezingen 602 keer gelezen

OSS | De PvdA-fractie stelt vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders naar aanleiding van het afwijzen van extra subsidie aan Vluchtelingenwerk. Het college van B&W besloot op 1 mei j.l. om de aanvullende subsidieaanvraag van 60.000 euro voor Vluchtelingenwerk Oss af te wijzen.

Het College is van mening dat Vluchtelingenwerk Oss zich 'enkel' moet richten op haar kerntaak: maatschappelijke begeleiding van statushouders en nareizigers. Voor de complexere vraagstukken en situaties is ONS Welzijn binnen de gemeente Oss de aangewezen organisatie volgens het College.

Opmerkelijk besluit
Fractievoorzitter Ehssane Gounou laat weten dat de PvdA-fractie het een opmerkelijk besluit vindt. "Voornamelijk gezien de extra taken op het gebied van gezinshereniging. Vluchtelingenwerk heeft de benodigde expertise hiervoor in huis. En al eerder is afgesproken dat Vluchtelingenwerk in complexe situaties intensief overleg voert met ONS Welzijn en Thuis in Oss om deze cases over te dragen."

Vragen
De PvdA-fractie stelt daarom ook vragen en wil onder andere weten voor welke activiteiten Vluchtelingenwerk Oss extra subsidie heeft aangevraagd en waarom de aanvraag is afgewezen. Maar ook hoe de gemeente gaat voorkomen dat deze mensen van het kastje naar de muur worden gestuurd. Daarnaast komen ONS Welzijn en Thuis in Oss ook aan bod. De PvdA wil weten hoeveel cases, waar in het collegebesluit over gesproken wordt, er in 2017 zijn overgedragen van Vluchtelingenwerk Oss naar ONS welzijn en Thuis in Oss. En of zij over voldoende capaciteit, kennis en expertise beschikken om deze extra taakstelling aan te kunnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant