De Black Swords
De Black Swords

Black Swords: 'We willen dat mensen tijdens Muze Misse lekker uit hun dak gaan'

Algemeen 1.069 keer gelezen

OSS | Black Swords is tijdens Muze Misse een perfecte vertegenwoordiger van talentvolle muzikale jeugd. De rockband bestaat volledig uit tieners en die willen op 1 juli de bezoekers in het Jan Cunenpark flink uit hun dak laten gaan. "Het leukste is als er zoveel mogelijk mensen meedoen."

door Leon Voskamp

Black Swords werd in eigen land beroemd tot door hun deelname aan het populaire televisieprogramma Holland's Got Talent. De broers Bram (13) en Loek Bijnen (11), Wytze Spierts (11) en Senna Trompetter (14) kwamen glansrijk door de auditieronde, maar de jury gaf ze wel de tip om een zangeres te zoeken. Die werd uiteindelijk gevonden in de eveneens jeugdige Evy Heckmann (12). Het vijftal maakte indruk en bereikte de finale. Uiteindelijk werden ze tweede. "We hadden niet verwacht dat we zo ver zouden komen, maar wel gehoopt", aldus Senna. "Tijdens onze deelname kwamen we erachter dat we beter zijn dan we zelf dachten. Dat bleek uit de woorden van de jury, maar ook uit de vele positieve reacties van kijkers. Het was voor ons een mooie ervaring om aan het programma mee te doen."

Optredens
De jonge rockband heeft vijf a zes keer per jaar een groot optreden. Zo staan ze op 1 juli op het podium van Muze Misse in Oss. "De nervositeit is er bij ons wel een beetje vanaf, maar het blijft supervet om ergens te mogen spelen. Wennen zal het nooit. Of we nou voor een klein of groot publiek spelen, we genieten ervan en we hopen de bezoekers ook. Uiteraard vinden we het leuk als mensen lekker uit hun dak gaan."

Adrenaline
Ze zullen in het Osse park een uur lang spelen. Of ze weleens moe zijn op het podium? "Nee, we zitten vol met adrenaline en denken dan niet aan vermoeidheid." Tijdens Muze Misse zullen ze bekende hits van bijvoorbeeld Guns 'n Roses, Nirvana en AC/DC spelen. Maar ook hun eerste eigen single With You komt aan bod. "Het was een vette ervaring om een eigen single op te nemen. We hebben met eigen ogen gezien wat er allemaal bij komt kijken en daar hebben we veel van geleerd. In de toekomst hopen we dat dit zeker een vervolg krijgt."

Toekomst
De Black Swords hopen nog lang samen muziek te mogen maken. Dromen hebben ze natuurlijk ook. "Mijn grootste droom is om ooit op Pinkpop te staan. Dat is toch het mooiste festival van Nederland. Ook gaan we graag naar het buitenland. We blijven in ieder geval goed ons best doen."

Kaartverkoop
Het gaat hard met de kaartverkoop voor Muze Misse. De organisatie meldt dat al ruim 90 procent van de kaarten verkocht is. Tickets zijn te koop via www.muzemisse.nl, bij de CDkiosk in De Schakel, Taverne da Silva in de Peperstraat, alle Primera-winkels en in Berghem bij Roots in de Sint Willibrordusstraat. Als er op 1 juli nog kaarten zijn, zijn die voor 40 euro te koop bij de dagkassa in het Jan Cunenpark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant