Het thema van Zandsculpturen Festival Brabant dit jaar is het circus.
Het thema van Zandsculpturen Festival Brabant dit jaar is het circus.

Zandsculpturen Festival Brabant staat komende editie in het teken van het circus

Kunst en cultuur 618 keer gelezen

OSS | De vijfde editie van Zandsculpturen Festival Brabant staat in het teken van het circus. Vanaf zaterdag 7 juli tot zaterdag 26 augustus kunnen bezoekers de zandkunstwerken bewonderen in het Sheddaken complex in Oss, waar het festival dit jaar voor de laatste keer neerstrijkt. 

De organisatie sluit met het thema aan op het feit dat de kunstvorm van het circus 250 jaar geleden werd 'uitgevonden'. Net als vorig jaar vinden op het festival tevens de Nederlandse Kampioenschappen Zandsculpturen plaats binnen hetzelfde thema. "Maar de kunstenaars krijgen hierbij alle vrijheid voor hun eigen interpretatie van dat thema", aldus organisator Alec Messchaert. "De ene kunstenaar zal voor een realistische weergave van een circus-act kiezen, en een andere kunstenaar zal een beeld maken met een knipoog, of juist een statement."

Hoewel het grootste deel van de bouw van de zandsculpturen in alle rust achter gesloten deuren plaatsvindt, zal het publiek de laatste twee dagen van het kampioenschap, op zaterdag 7 en zondag 8 juli, live kunnen meekijken hoe de kunstenaars aan het werk zijn. De organisatie heeft hier naar eigen zeggen wederom voor gekozen "op veler verzoek". Ook worden er andere elementen aan het festival toegevoegd, zoals een workshopruimte, een 'Sand Cinema' waar de making-of film van het festival te zien zal zijn en een gezellig terras. Het festival zal dagelijks te bezoeken zijn tussen 12.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. 

                                                       

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant