Logo kliknieuws.nl/oss
Bewoners van het Ussenhuis genieten van de vakantieweek.
Bewoners van het Ussenhuis genieten van de vakantieweek.

Bewoners Ussenhuis een weekje op 'vakantie'

  •   keer gelezen

OSS | Het Ussenhuis in Oss is deze week tijdelijk veranderd in een vakantieoord. De bewoners van het huis, die geheugenverlies hebben, zijn een weekje op 'vakantie'. Genieten en plezier staan daarbij voorop.

De 21 bewoners van het Ussenhuis gaan voor de tweede keer op 'vakantie'. De tuin voor het huis is omgetoverd tot een heuse camping. Tentjes, strandballen, slingers en parasols vormen het decor van de vakantieweek. Afgelopen maandag werd de week afgetrapt met een middag bomvol oud-Hollandse spelletjes. "We zijn vorig jaar begonnen met de vakantieweek. Het personeel gaat op vakantie behalve de bewoners. Zij blijven thuis, daarom besloten we hen een vakantiegevoel te geven", vertelt Anne-Marie Meijerink, activiteitenbegeleider bij het Ussenhuis.

Verschillende activiteiten
Met de hulp van vrijwilligers en familieleden van de bewoners werd de camping opgezet. Elke dag zijn er diverse activiteiten. Zo maakte de groep een treintochtje door Oss en staan er woensdag (vandaag) Ossebollen op het menu. "We spelen in op de actualiteit", zegt vrijwilliger Walter van Geffen. "Daar horen de Osse chocoladebollen zeker bij." Om het vakantiegevoel verder te versterken zijn de medewerkers en vrijwilligers uitgedost in een vakantieoutfit. Anne-Marie: "De bewoners beseffen goed dat deze week verschilt van andere weken. We proberen hen het vakantiegevoel te laten ervaren. Dat lukt goed, sommigen halen herinneringen op aan hun eigen vakanties en vertellen vakantieverhalen."

Feestweek
Walter vult aan: "Het is een echte feestweek. Bovendien krijgen we hulp van het mooie weer. Volgend jaar gaan we weer met de bewoners op vakantie", besluit hij met een lach. De vakantieweek wordt komende vrijdag feestelijk afgesloten met bingo en een borrelmiddag.

Meer berichten