De leerlingen waren blij met hun behaalde certificaten en diploma's.
De leerlingen waren blij met hun behaalde certificaten en diploma's.

Basisschoolleerlingen klaargestoomd voor toekomst

Onderwijs 455 keer gelezen

OSS | In de Bibliotheek van Oss ontvingen de leerlingen uit groep 8 van Sterrenschool Poolster afgelopen vrijdag het IMC Basis-diploma. Daarnaast kregen de leerlingen uit groep 6 en 7 hun eerste IMC Basis-certificaat. In de IMC Basis-lessen ontmoetten zij bevlogen vakexperts met uiteenlopende beroepen en ontdekten zij eigen talenten.

Het was een feestelijke bijeenkomst waarbij bezoekers konden deelnemen aan verschillende activiteiten gekoppeld aan een aantal vakken van het afgelopen schooljaar, zoals beeldende kunst, geneeskunde en journalistiek. Voor de leerlingen uit groep 7 van basisschool Hertogin Johanna Locatie A, die zich ook tussen de bezoekers bevonden, vormde dit een mooi voorproefje van wat er volgend schooljaar komen gaat. IMC Basis Oss verhuist namelijk met het onderwijs van Sterrenschool Poolster mee naar deze locatie.

IMC Basis
IMC Basis is een tweejarig lesprogramma dat is bedoeld om maatschappijgericht onderwijs te integreren in het basisonderwijs. Kern van IMC Basis is dat leerlingen en enthousiaste vakexperts elkaar ontmoeten in de klas, samen aan de slag gaan met het 'echte werk' en op excursie gaan naar uiteenlopende werkplekken. Leerlingen maken kennis met verschillende vakgebieden zoals wetenschap, ondernemen, architectuur, recht, politiek en horeca. Naast het ervaren van de beroepen en vakgebieden is er ook aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden zoals presenteren, samenwerken, invloed uitoefenen, conflict hanteren en debatteren. Dankzij ruime aandacht voor hun competenties kunnen leerlingen hun interesses en talenten ontdekken en met deze ervaringen en ontmoetingen kunnen ze keuzes maken voor hun toekomstige opleiding en baan. Dat gastdocenten vaak ook van de lessen genieten, bleek tijdens de uitreiking wel uit de woorden van René Peters. Als gastdocent voor het vak politiek ervoer hij zelf hoe nieuwsgierig, betrokken en open de leerlingen tijdens IMC Basis zijn. Het enthousiasme van de leerlingen zorgt er voor dat gastdocenten op verrassende wijze met hun eigen beroep bezig kunnen zijn. IMC Basis wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van betrokken gastdocenten, vrijwilligers en sponsoren. Na de zomervakantie gaat IMC Basis Oss voor groep 7 en 8 van Basisschool Hertogin Johanna A door. Hiervoor zijn ze nog op zoek naar gastdocenten en betrokken bedrijven. Meer informatie op www.imcbasis.nl of neem contact op met coördinator Annemiek Franzen: annemiek.franzen@IMCbasis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant