Persconferentie na tragisch ongeluk: 'Het is een zwarte dag', meerdere slachtoffers uit één gezin | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss

Persconferentie na tragisch ongeluk: 'Het is een zwarte dag', meerdere slachtoffers uit één gezin

  •   keer gelezen

OSS | In het gemeentehuis van Oss is donderdagmiddag een persconferentie gehouden. De burgemeester, de politie, ProRail en de NS kwamen aan het woord. Bij een botsing tussen een elektrische bakfiets en een trein in Oss zijn vier kinderen om het leven gekomen.

Burgemeester Buijs had het over onbeschrijfelijk leed. Haar gedachten gaan uit naar de directe familie. De burgemeester heeft verschillende famileleden van de slachtoffers bezocht. "Er zijn geen woorden voor. Het is een dag waarvan je hoopt dat hij nooit zal komen. Het ongeluk laat grote gaten na in omgeving van school en kinderdagverblijf. Het is een zwarte dag", aldus Buijs. Ze bedankte de politie, brandweer en ambulancepersoneel en andere hulpdiensten voor het snelle handelen en de werkzaamheden. "Fijn dat we op ze kunnen rekenen", aldus een zichtbaar aangeslagen burgemeester. 

Bloemen op de plek des onheils. 

De politie wilde niks zeggen over de staat van de bakfiets en de oorzaak van het ongeluk. Over de slachtoffers zegt de politie het volgende: "Het gaat om drie kinderen uit één gezin", aldus Dianne van Gameren van de politie.

ProRail meldt dat er wellicht camerabeelden zijn. De trein heeft een zogenaamde 'frontcamera'. De beelden worden momenteel bestudeerd."

Meer berichten