Foto:

Wereldse smaken proeven bij 't Hof in de Houtstraat

  •   keer gelezen

OSS | Iedere laatste donderdag en vrijdag van de maand verandert 't Hof in de Houtstraat in een heus pop-uprestaurant. En niet zomaar eentje. Elke maand kunnen gasten kennismaken met een bijzondere smaak uit de vele wereldse keukens die Oss rijk is.

Een spontane ingeving. Daarmee begon het maandelijkse pop-uprestaurant vier jaar geleden bij 't Hof in de Houtstraat. "Yvonne en Thomas den Biggelaar van Da Tomasso wilden graag een keer voor een groter gezelschap koken en vroegen of ze dat bij ons konden doen", vertelt Rina van de Leemput met een lach. Samen met haar zus Lucie van de Leemput runt ze 't Hof in de Houtstraat. "Dat beviel zo goed, dat we besloten het maandelijks te doen. Sindsdien nodigen we elke maand, met uitzondering van de zomermaanden en december, mensen uit met verschillende culturele achtergronden om te koken voor een grote groep."

Verrast
Diverse wereldgerechten hebben de menukaart al gesierd van het pop-uprestaurant. Van gerechten uit de Poolse en Koreaanse keuken tot vegetarische vondsten. Lucie: "De koks komen bij ons op allerlei manieren. Sommigen melden zichzelf aan omdat ze het leuk vinden. Met anderen komen we via onze gasten in contact of WereldVrouwen Oss." Elke keer worden Rina en Lucie, die tijdens de avond als gastvrouw optreden en waar nodig de koks helpen, verrast door de gastchefs. "Ze spreken vooraf met ons het menu door, maar hoe de avonden er uiteindelijk uit komen te zien weten we pas op de avond zelf. Het is leuk om de gebruiken van een cultuur rondom eten te leren kennen. Elk land heeft zijn eigen bijzondere gebruiken. Zo hebben we in een Marokkaanse jurk gasten bediend of staan de tafels vol met verscheidene bijzondere gerechtjes. Het is altijd gezellig, we hebben veel lol in de keuken met de koks. Er ontstaan gedurende de avond mooie en leuke gesprekken."

Eritrese keuken
Ook deze maand staat een smakelijke restaurant take-over gepland. Op donderdag 27 en vrijdag 28 september verandert 't Hof in de Houtstraat voor even in een Eritrees restaurant. Dan staat de Oost-Afrikaanse keuken centraal. Een keuken bomvol uiteenlopende specerijen en stoofschotels. "Tsega en Luwama, twee jonge dames, komen koken. Zij serveren echte Eritrese gerechten zoals: injera, een pannenkoek die je vult met vlees en groente en sewa, Eritrees bier dat ze zelf maken. Daarnaast maken ze koffie, een traditionele delicatesse in het Afrikaanse land die op een speciale manier wordt opgediend." Er is nog plek over op beide avonden. Zijn de smaakpapillen geprikkeld? Meld je dan aan via hofhoutstraat@gmail.com. De avond start om 18.30 uur en kost 25 euro per persoon. Lucie en Rina zijn altijd op zoek naar koks uit verschillende culturen die het leuk vinden om te koken voor grote gezelschappen. Aanmelden kan via eerdergenoemd mailadres.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.hofhoutstraatoss.nl of de Facebookpagina. Telefoon: 0412-623008.

Meer berichten