Start van verkoop boek 'De zoektocht naar het onbekende' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Foto:

Start van verkoop boek 'De zoektocht naar het onbekende'

  •   keer gelezen

OSS/HEESCH | Het boek van Sandy van Rossum is vanaf heden te koop. 'De zoektocht naar het onbekende' is verkrijgbaar via haar website www.jong-en-dementie.nl, bij Kantoorboekhandel Ceelen in Heesch, bij de Esso in Berghem en bij de vestigingen van Jumbo Van Bergen in Oss. Per boek gaat 2 euro naar het ondersteunen van kinderen in gezinnen waar FTD voorkomt.

Sandy van Rossum verloor vorig jaar haar man Maarten (33). Hij kreeg op 31-jarige leeftijd de diagnose Frontotemporale dementie (FTD) en ging met stappen hard achteruit. De Osse heeft het boek 'De zoektocht naar het onbekende' geschreven over het ziekteproces en wat dat voor haar en haar dochter Eva betekende.
Het leven van Sandy, Maarten en hun dochter Eva was te zien in het tv-programma 'Voor ik het vergeet'. In de zomer van 2017 besloot Sandy op papier te gaan zetten wat ze had meegemaakt. "In eerste instantie voor Eva, omdat ik het belangrijk vind dat ze later kan teruglezen wat er allemaal is gebeurd. Maar ruim een maand later gaf ik een nieuwe draai aan het boek. Het is namelijk ook voor anderen goed om te lezen wat we hebben meegemaakt." Het boek bestaat uit zeventien hoofdstukken, met de diagnose als startpunt. "Maar gaandeweg blik ik terug op situaties hoe het voor de diagnose was. Ik heb tijdens het schrijven veel gestoeid, maar dit is mijn verhaal. Ik hou geen dingen achter. Het was voor mij moeilijk was om bepaalde hoofdstukken terug te lezen."

Meer berichten