René van Rooij: DJ Onslow.
René van Rooij: DJ Onslow.

'Mensen zijn hier niet meer weg te slaan'

Algemeen 3.194 keer gelezen

Het begon als een geintje, maar hij wordt inmiddels bijna platgebeld. René van Rooij besloot tijdens de 24-uurs Solexrace in Heeswijk voor de grap te gaan draaien als dj en dat werd een succes. De bekende Ossenaar wordt de laatste maanden veel geboekt en is op zondag 30 december van 20.00 tot 22.00 uur te gast op het terrein van Winterland Oss tijdens de oliebollenparty.

Dat hij ging draaien bij de 24-uurs Solexrace, was wel onder 'strenge voorwaarden'. "Ze zochten nog een dj, maar ik besloot dat voor een keer op me te nemen. Dan wel alleen als ik mocht draaien wat ik mooi vind. Die herrie van tegenwoordig -zoals dat stampen- draai ik echt niet. Wel draai ik van die 'piratenmeuk' uit de jaren '70 en '80. Van bekende liedjes zoals 'Manuela' of 'Rocky' tot muziek die je alleen kent als je naar de illegale piratenzenders luisterde. Veel mensen zeggen dat ze het verschrikkelijke muziek vinden, maar wacht maar eens tot ze een pot bier op hebben. Dan zijn ze hier niet meer weg te slaan. Mensen mogen verzoekjes aanvragen, maar die nieuwe muziek ga ik nooit draaien." Van Rooij noemt zichzelf DJ Onslow. Deze naam is gebaseerd op het typetje 'Onslow' van de serie 'Keeping Up Appearances' (Schone Schijn). "Een beroepswerkloze, echt iemand waar de familie zich voor schaamt. Qua uiterlijk lijk ik wel een beetje op hem", zegt Van Rooij lachend.

Druk
Daar waar Onslow zich niet zo druk maakt, gaat het goed met de carrière van Van Rooij. Zowel met de WC Experience als nu met Pap en Pudding aan het begin van het nieuwe carnavalsseizoen. En nu dus ook als DJ Onslow. "Ik ben nu al geboekt voor april en mei van volgend jaar. Het gaat hartstikke lekker. En leuk dat ik 30 december ook tijdens Winterland Oss mag draaien. De eerste edities waren mijn kinderen nog jong, dat waren briljante evenementen. Maar ook de andere edities heb ik allemaal bezocht. Vorig jaar presenteerde ik mijn carnavals-cd op het terrein van Winterland. Ik ben blij dat het ook dit jaar weer wordt georganiseerd in Oss. De Ossenaren mogen trots zijn op wat er allemaal wordt georganiseerd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant