Roel Gremmen in de Spaander Straatsche Akkers tussen Berghem en Oss.
Roel Gremmen in de Spaander Straatsche Akkers tussen Berghem en Oss.

Berghemnaar Roel Gremmen wil zelf in de politieke arena staan

Politiek 838 keer gelezen

De Provinciale Statenverkiezingen vinden op woensdag 20 maart plaats. Weekblad Regio Oss gaat in gesprek met lokale kandidaten.

BERGHEM | Roel Gremmen maakte als burgerlid de lokale politiek van dichtbij mee, deed werkervaring op als medewerker van de VVD-fractie in de Provinciale Staten en werkt sinds 2017 als persoonlijk medewerker van Tweede Kamerlid Ockje Tellegen. Zijn huidige baan wil hij graag combineren met een rol in de Staten. Als nummer 9 op de VVD-lijst is de kans groot dat de 25-jarige Berghemnaar er een nieuwe uitdaging bij krijgt. "Ik wil zelf de verantwoordelijkheid gaan dragen."

Vanaf jongs af aan is Gremmen al geïnteresseerd in politiek. Het was daarom niet verwonderlijk dat hij na zijn middelbare schooltijd koos voor de opleiding Politicologie en Bestuurskunde. "Het heeft me altijd geïnteresseerd in wat er om ons heen gebeurde en waarom. Naast de maatschappelijke interesse trekt de geschiedenis me aan, dat is verweven met de politiek. Op mijn zestiende ging ik al naar de Universiteit en daar leerde ik meer over de politiek. Kort na mijn achttiende besloot ik me in te gaan zetten voor de lokale politiek. Ik ben liberaal en dan is de stap naar de VVD niet zo groot. De VVD is er voor ondernemers en voor doeners die een stapje extra zetten om de maatschappij beter te maken. Dat spreekt me aan." Hij benaderde Gé Wagemakers en rolde zo de partij in. Vijf jaar lang zette hij zich in als burgerlid. "Ik zag dingen om me heen waar ik me aan stoorde en die beter konden. Het is dan makkelijk om aan de zijlijn te gaan staan, maar ik lever liever een bijdrage om zo de gemeente Oss mooier te maken."

Tweede Kamer
Als burgerlid maakte hij dus de Osse gemeenteraad van dichtbij mee en hij werkte ook een aantal jaar voor de Provinciale Staten. Hij moest afscheid nemen toen hij in september 2017 de kans kreeg om in Den Haag aan de slag te gaan als politiek assistent van Kamerlid Ockje Tellegen. "In 2013/2014 liep ik stage bij Klaas Dijkhoff en kreeg ik een kijkje in de keuken van de 'Eredivisie van de politiek'. Ik heb er erg veel geleerd. Bij Tellegen ben ik de enige medewerker en ondersteun ik in de breedste zin van het woord. Van debatteksten schrijven, contacten met stakeholders tot agendabeheer."

Verantwoordelijkheid
Het werk in Den Haag bevalt hem uitstekend, maar Gremmen wil er graag iets naast gaan doen. Als nummer 9 op de VVD-lijst is de kans redelijk groot dat hij de Provinciale Staten ingaat. "Ik werk achter de schermen, maar het is gaan kriebelen dat ik ook een keer zelf de verantwoordelijkheid wil dragen. Ik wil zelf in de arena staan." Gremmen ziet zichzelf in de provincie als de vertegenwoordiger van de gemeente Oss. "Ik ben heel breed inzetbaar. Zo ben ik onder andere als boerenzoon geïnteresseerd in de landbouw. Het is voor de vijfde gemeente van Brabant heel belangrijk dat er wat gewicht in de schaal zit. Ik kan een verbindende rol spelen tussen bijvoorbeeld ondernemers en provincie." De provincie is volgens hem dichterbij dan veel inwoners denken. "Neem bijvoorbeeld de Weg van de Toekomst, het Pivot Park of de Maashorst. De provincie investeert veel in onder andere economie, mobiliteit en natuur."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant