Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Jongeren uitgenodigd voor vaccinatie meningokokkenziekte

Algemeen 428 keer gelezen

Met de slogan 'Deel dit niet met je vrienden' nodigen het RIVM en de GGD Hart voor Brabant jongeren uit om de prik tegen meningokokkenziekte ACWY te halen. Jongeren ontvangen thuis een brief met een oproepkaart van het RIVM. Jongeren geboren in 2001, 2002 en jongeren geboren tussen 1 januari en 1 mei 2004 nodigt het RIVM in de komende weken uit. In mei en juni ontvangen jongeren geboren in 2003 en 2005 een uitnodiging.

Voor de GGD Hart voor Brabant is dit een van de grootste inentingscampagnes in de afgelopen 10 jaar. "De voorbereidingen zijn in volle gang", vertelt projectleider Marjolène van Poppel. Om alle jongeren in een korte periode een prik tegen de ziekte te kunnen geven, vaccineert de GGD Hart voor Brabant op zes verschillende plaatsen verspreid door het werkgebied. Jongeren kunnen naar Den Bosch, Boxmeer, Tilburg, Oss, Schijndel of Waalwijk. Het GGD bezoekt iedere locatie twee keer in twee periodes.

Periodes
De eerste periode is van 28 maart tot 19 april. De tweede periode is van 17 mei tot 28 juni. Het vaccinatierooster van de eerste periode is te vinden op www.ggdhvb.nl/meningokokken. Vaccineren tegen infectieziekten is in Nederland niet verplicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant