Er worden komende vrijdag veel pannenkoeken gebakken.
Er worden komende vrijdag veel pannenkoeken gebakken.

Koersklas Mondriaan College gaat pannenkoeken bakken

Algemeen 343 keer gelezen

De dertiende editie van de Nationale Pannenkoekdag op vrijdag 22 maart brengt nog meer kinderen en ouderen samen om te genieten van pannenkoeken. 1.490 scholen, waarvan 176 scholen in Noord-Brabant, organiseren het pannenkoekfeest voor 79.000 ouderen. In totaal bakken kinderen die dag naar schatting 162.500 pannenkoeken, bijna een kwart meer dan in 2018.

Op Nationale Pannenkoekdag worden opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. Samen pannenkoeken eten, blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens.

Bakken met je hart
Maar liefst 1 op de 4 ouderen voelt zich eenzaam. 'Met Nationale Pannenkoekdag geven we opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, graag een beetje extra aandacht. Dit jaar werken we samen met stichting Met je hart. Daarom heeft Nationale Pannenkoekdag 2019 het thema Pannenkoeken bakken met je hart', aldus de organisatie op de eigen website www.pannenkoekdag.nl.

Pannenkoeken
Elke school geeft een eigen invulling aan deze Nederlandse traditie. Bij Hooghuis-locatie Mondriaan college in Oss gaat de koersklas pannenkoeken bakken in verzorgingshuis Cunera in Heeswijk-Dinther. Op afdeling Laverhof gaan ze op de units Elstar en Sterappel ongeveer zeventig ouderen van pannenkoeken voorzien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant