Afbeelding

Politie doet onderzoek naar kwetsende foto's en filmpjes van Osse scholieren

Onderwijs 2.640 keer gelezen

OSS | Op Instagram-accounts zijn de afgelopen weken diverse kwetsende en choquerende foto's en filmpjes uit Oss geplaatst. De beheerders van de accounts riepen anderen op om ook foto's en filmpjes te plaatsen. Van een aantal leerlingen verspreid over meerdere locaties van Het Hooghuis zijn zo zonder toestemming foto's/filmpjes geplaatst op dit account. Dat laat Erik Jan Bakker, directeur van Het Hooghuis Mondriaan College weten in een brief aan ouders weten.

"Wij betreuren dit en er is inmiddels ook bij de politie melding van gemaakt. Bij hen is het bestaan van deze accounts bekend en het heeft ook hun zorg en aandacht. Naast dat leerlingen slachtoffer zijn geworden, is het ook denkbaar dat leerlingen zich heel bewust of uit naïviteit schuldig hebben gemaakt of kunnen maken aan het doorsturen en/of plaatsen van dit soort foto's/filmpjes. Dat is geen goede zaak en het is vooral vervelend dat daar moeilijk vóóraf vat op te krijgen is." Hij vraagt ouders/verzorgers het er thuis over te hebben. "Op school zullen wij hier tijdens lessen zeer zeker aandacht aan besteden, maar we hopen dat u thuis met uw kind hier het gesprek over voert. Daarmee helpt u onze jeugd bewust te maken van het belang om op een 'gezonde' manier gebruik te maken van het internet."

Politie
Ouders van leerlingen die slachtoffer zijn geworden, adviseert Het Hooghuis om contact op te nemen met de politie. Zo kunnen ze bekijken of er mogelijk sprake is van een strafbaar feit. De betreffende accounts zijn inmiddels uit de lucht. "Wij hebben vertrouwen in het politieonderzoek naar de daders achter deze specifieke Instagram-accounts. Wij blijven onze leerlingen op een positieve manier bewust maken van een gezond gebruik van social media en het internet", meldt woordvoerder Daphne d'Achard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant