Electro World De Smid houdt een informatiebijeenkomst over elektrisch koken.
Electro World De Smid houdt een informatiebijeenkomst over elektrisch koken.

Van gas naar elektrisch koken; hoe pak je dat aan?

Zakelijk 806 keer gelezen

HAREN | In de toekomst moeten alle huishoudens in Nederland gasvrij zijn en in nieuwbouw wordt er daarom al vaak geen gas meer aangelegd. Dit betekent ook een overstap van gas naar elektrisch koken, maar hoe pak je dit het beste aan en waar moet je allemaal op letten? Vragen waar klanten bij De Smid in Haren geregeld mee aankloppen. Op donderdag 18 april houdt de speciaalzaak een informatiebijeenkomst over alles wat bij elektrisch koken komt kijken.

"Er is een groeiende vraag naar elektrisch koken. Dit komt ook doordat klanten vaak hun eigen energie opwekken via zonnepanelen. We merken dat veel klanten daar vragen over hebben", vertelt bedrijfsleider Ronald Loeffen van De Smid in Haren. Bij de overstap van gas naar elektrisch koken komt dan ook het nodige om de hoek kijken, beaamt Ronald. Electro World De Smid heeft daarover alle kennis in huis. "Vaak is de elektra in bestaande woningen niet verenigbaar met de aansluiting die nodig is voor elektrisch koken of moet de elektrische kookplaat worden aangesloten op een andere elektra groep", legt Ronald uit. "Wordt dit niet goed gedaan dan kan bijvoorbeeld een stop eruit slaan als je tegelijkertijd gebruik maakt van de kookplaat in combinatie met een ander apparaat die op dezelfde groep elektra is aangesloten. Situaties die voorkomen kunnen worden als je hierover goed bent ingelicht." De stroomvoorziening is niet het enige waar je rekening mee dient te houden bij de overstap van gas naar elektrisch koken. "Daarnaast is er de keuze uit een keramische, inductie- of klassiek elektrische kookplaat. Wat het verschil is tussen deze drie kookplaten komt eveneens aan bod tijdens de bijeenkomst net zoals welke pannen het beste gebruikt kunnen worden. We informeren mensen over alles wat bij zo'n overstap hoort zodat ze hier een goed beeld van krijgen", vertelt Ronald.

Totaalpakket
Electro World De Smid is gespecialiseerd in elektrisch koken en beschikt over een ruim assortiment elektrische kookplaten en toebehoren. "We bieden het totaalpakket. Op het gebied van elektrisch koken kunnen wij de klant van A tot Z ontzorgen. Naast advies over de kookplaat hebben wij passende pannen in het assortiment. Indien gewenst kunnen wij bovendien de stroomvoorziening van een klant kloppend maken, de nis op maat maken (ook bij graniet) en de kookplaat installeren. Door klanten over alles te informeren, weten ze waar ze rekening mee moeten houden bij de aanschaf van een elektrische kookplaat en komen ze niet voor onverwachte verrassingen te staan." Hij nodigt daarom iedereen uit die overweegt over te stappen van gas naar elektrisch koken of vragen hierover heeft om op donderdag 18 april van 18.00 tot 20.00 uur naar Electro World De Smid aan de Lietingstraat 23 in Haren te komen. De informatiebijeenkomst is gratis toegankelijk, wel dien je je vooraf aan te melden. Dat kan via www.desmidelektro.nl. "Natuurlijk kun je ook altijd naar ons bellen of langs komen in onze winkel om jezelf aan te melden voor de informatiebijeenkomst."
Electro World De Smid is gevestigd aan Lietingstraat 23 in Haren. Telefoon: (0412) 65 84 79.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant