Lilian Marijnissen.
Lilian Marijnissen.

Discussie over 'Chicago aan de Maas' in Zout , ook SP-leider Marijnissen te gast

Algemeen 734 keer gelezen

OSS | SP-leider Lilian Marijnissen, schrijver en columnist Özcan Akyol, historicus Gerard Rooijakkers Volkskrant-journalist Loes Reijmer zijn zondag 14 april te gast in Zout. Het programma begint om 16.00 uur in de Groene Engel aan de Kruisstraat 15 in Oss.

Hoofdgast is Lilian Marijnissen en zij zal door gastinterviewer Özcan Akyol stevig ondervraagd worden. Bij navraag waarover was zijn antwoord: 'Ik maak haar af'. Dan moet hij toch van goede huize komen om deze Osse politica in de hoek te drijven.

Autobranden
De recente autobranden, schiet- en steekpartijen in Oss brachten historicus Gerard Rooijakkers ertoe om de bijnaam 'Chicago aan de Maas' weer eens van stal te halen. Dit volgens de organisatie van Zout zeer tot het ongenoegen van burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. Meer over de achtergrond van deze duiding is te lezen in het essay dat Rooijakkers onlangs schreef: 'Van onderop- de (on)macht van de gemeenschap'. Hij zal in Zout aan de tand gevoeld worden over zijn uitspraak over het imago van de Ossenaren.

Loes Reijmer
De in Oss opgegroeide Loes Reijmer studeerde geschiedenis, politicologie en journalistiek. Ze maakt als jonge journalist furore in de Volkskrant. Ze schrijft over online cultuur, online shaming, feminisme, seksisme, en inmiddels ook grote interviews. Zondag gaat Stijn Steenbakkers haar interviewen over het leven van een ambitieuze journalist.

Columnisten
Columns zijn er van vaste columnist Theo van Duren en gastcolumnist Martin Jan van Mourik, de 'Scout' van Ravenstein'.

Muziek|
De muziek wordt gemaakt door de in Heesch opgegroeide songwriter Mick Stender. Hij omschrijft zijn stijl als Americana/alternatieve country. Mick zal later dit jaar met zijn band optreden in Muze Misse. Het slotlied wordt gezongen door Willeke Berendsen met gitaarbegeleiding van muziekprogrammeur Henk Sterken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant