Op deze plek liggen mooie plannen voor de toekomst.
Op deze plek liggen mooie plannen voor de toekomst.

Wat missen Ossenaren in het centrum? Van Primark, H&M en McDonald's tot een fanshop van Ajax

Algemeen 3.921 keer gelezen

'Maakt u zich zorgen over de toekomst van het Osse centrum?' Die vraag stelden we aan het burgerpanel van Weekblad Regio Oss en onderzoeksbureau Toponderzoek. 424 mensen reageerden en 55 procent gaf aan zich zorgen te maken. 31 procent maakt zich 'een beetje zorgen'.

'Aan de ene kant zie je wanhopige ondernemers die tegen beter weten hopen dat de goede oude tijden terugkeren. Aan de andere kant heb je de veranderde maatschappij waarbij je via internet alles eenvoudig kunt vergelijken en je niet afhankelijk bent van een dure aanbieder die net niet in huis heeft wat je zoekt. Wat nu van een centrum verwacht wordt is sfeer, gezelligheid en beleving. Dat gaat Oss niet redden, met Den Bosch en Nijmegen op een steenworp afstand', is één van de reacties van het burgerpanel. Er wordt nog veel meer gereageerd op de vraag, waarbij vooral opvalt dat de mensen klagen over de leegstand in het centrum. "Er zijn nog zo weinig winkels om lekker rond te struinen. Het centrum van Oss is niet aantrekkelijk meer voor een (mid)dagje winkelen. Ik kom er puur nog voor een gerichte boodschap." Kijk voor alle onderzoeksresultaten op de website www.tiposs.nl.

Negativiteit
Opvallend is ook dat er een aantal keer wordt gewezen op de negativiteit onder veel Ossenaren. "De negativiteit van de Ossenaar is een gevaar voor mensen van buiten Oss. Hier moeten we met zijn allen in Oss wat aan doen." Overigens is niet iedereen negatief. "Er worden nog steeds leuke evenementen georganiseerd en er komen nog steeds kleine ondernemers bij. Het centrum zal wel compacter kunnen."

Huurprijzen
Of de respondenten een tip hebben hoe leegstand tegengegaan kan worden? 80 procent vindt dat de huurprijzen naar beneden moeten. 42 procent wil dat het centrum aantrekkelijker wordt gemaakt. Bij de andere oplossingen wordt onder andere gesproken over het instellen van gratis parkeren en het centrum compacter maken.

Nieuwe winkels
Winkels die worden gemist? De antwoorden variëren enorm. Van een Ajax fanshop, een hobbywinkel tot een warenhuis en een kinderkledingzaak. Het meest genoemd zijn de Primark, H&M en McDonald's.

Lees meer in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant