Rian en Mary-Ann.
Rian en Mary-Ann.

Handig of juist twee linkerhanden? Praxis is er voor iedereen

Zakelijk 583 keer gelezen

"Mijn man Harry is de klusser in huis. Met HvS BouwService komt hij op allerlei plekken en ik ben vaak verrast door al het mooie werk wat hij maakt. Of ik zelf handig ben? Nee, ik heb twee linkerhanden", zegt Rian met een lach. En die twee linkerhanden werden onlangs getest tijdens een workshop bij de Praxis aan de Frankenweg 61 op de Osse Woonboulevard.

Winkelmanager Richard Bongers heeft een leuke klus bedacht voor Rian. Met het oog op de zomer vindt hij het een goed idee om een oppottafel voor buiten te maken. "We springen uiteraard in op de seizoenen en hebben een zeer breed assortiment. Ook voor Moederdag hebben we diverse originele cadeaus. Of wat dacht je van een zelfgemaakt Moederdagcadeau? Leuk om te geven en we kunnen je daarin voorzien van advies", vertelt Richard die Rian de helpende hand biedt bij het in elkaar zetten van de tafel. De planken zijn al op maat gezaagd, aan onze klusser in de dop om deze op de juiste wijze in elkaar te schroeven. De eerste schroef zit er vlug in en de oppottafel is dan ook al gauw een feit. Het toverwoord? Gewoon doen! Praxis-medewerker Mary-Ann geeft Rian tot slot nog leuke tips en tricks om haar tuin aan te kleden. "Het is erg leerzaam als een kenner vertelt wat je moet doen en je ook helpt waar nodig. Zo zie je maar dat ook iemand met geen 'technische bagage' tot iets moois in staat kan zijn", vertelt Rian.

Voor de makers
"Iedereen is een maker. Het is een kwestie van doen en wij kunnen mensen daarbij helpen", licht Richard toe. Wil je bijvoorbeeld zelf een tafel maken? Heb je vragen over welke materialen je nodig hebt en welke stappen je moet zetten? Dan kun je met je vragen terecht bij de Praxis. Zo begin je met vertrouwen en de juiste spullen aan de klus. "Praxis staat voor klantvriendelijkheid en service. We doen moeite voor de klant en kunnen ons daarmee onderscheiden. We zien dat mensen daardoor terugkomen in de winkel." Zelf plannen om iets moois te maken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen en/of wat je daarvoor nodig hebt? Praxis Oss houdt meerdere keren per jaar een workshop. "Stap voor stap komen we tot iets moois. Wat we tijdens de workshops maken is heel divers", aldus Richard. Daarnaast is het mogelijk om online inspiratie op te doen. Op www.praxis.nl/voordemakers staat veel informatie, zoals een blog. Leuk om je te laten inspireren of van te leren. Het is mogelijk om online vragen te stellen aan de makers.

Rian krijgt tips van Mary-Ann.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant