TOP Oss verloor van Sparta Rotterdam. (Foto: Hans van der Poel)

Sparta Rotterdam met één been in de finale na winst op TOP Oss

Sport 1.618 keer gelezen

OSS | Ruim 4.000 supporters op de tribunes, vuurwerk en een enorm spandoek van de harde kern: het spektakel zat er voor aanvang van de wedstrijd al goed in. Minder spectaculair was het duel zelf. Er gebeurde in 90 minuten vrij weinig. Sparta was zeer effectief en won dankzij knappe doelpunten van Abdou Harroui met 0-2. De Rotterdammers staan met één been in de finale van de play-offs.

In de competitie hield TOP Oss Sparta thuis op 0-0 en ook vandaag speelden de Ossenaren behoudend. Ze gaven achterin niets weg en loerden voorin op een uitval. In de eerste helft kreeg de thuisploeg een aardige kans. Bryan Smeets gaf voor vanaf de rechterflank, maar Huseyin Dogan schoot de bal op doelman Tim Coremans.
In de tweede helft was Sparta duidelijk de betere ploeg. TOP Oss kwam er niet uit en de Rotterdammers profiteerden van de geboden ruimte. Harroui schoot een bal prachtig in de kruising achter doelman Ronald Koeman jr: 0-1. TOP Oss was niet bij machte om de stand gelijk te trekken. Al helemaal niet toen Dogan geblesseerd van het veld moest. In de slotfase verdubbelde Harroui de stand met een knappe lob. Hij bezorgde zijn ploeg een uitstekende uitgangspositie komende woensdag tijdens de return. Onmogelijk is het echter niet: TOP Oss won dit seizoen met 1-4 op Het Kasteel.