Sjoerd de Groot. (Foto: Stichting Dierenhulp)
Sjoerd de Groot. (Foto: Stichting Dierenhulp)

Dierenhulp steunt Schaijkse dierenarts op Curaçao

Algemeen 1.344 keer gelezen

BERGHEM | Sjoerd de Groot heeft zijn roots in Schaijk liggen maar vertrok enige jaren geleden naar Curaçao. Daar runt hij een dierenartspraktijk. Maar hij zet zich ook in om dierenleed tegen te gaan en dat doet hij samen met de Stichting Dierenhulp uit Berghem.

"Toeval bestaat niet", zegt Mark Erwin Vos van Stichting Dierenhulp. "Wij zijn nu ruim tien jaar actief op Curaçao. Daar hebben wij in die afgelopen jaren meer dan 12.000 dieren gratis gesteriliseerd. Vooral voor mensen met een smalle beurs. De reden is om meer groei van kansarme dieren tegen te gaan. Minder dierenleed op straat en voorkomen dat dieren moeten lijden. Dat doen we met een team lokaal gevestigde dierenartsen. En wat schetst onze verbazing. Tijdens de uitbreiding van het team kwamen we Sjoerd de Groot tegen."

Leed onder dieren
De Groot heeft een dierenartspraktijk en hoorde van het sterilisatieproject. "Uiteraard wilde ik meehelpen. Ik bent dierenarts geworden om dieren te helpen. Helaas komt veel leed onder dieren nog altijd voor. Het is schrijnend wat je hier op Curaçao tegenkomt. Dieren die zwaar ondervoed zijn en ernstige huidproblemen hebben. Dieren die de jaarlijkse controle bij de dierenarts niet altijd krijgen. In veel gevallen ook logisch als je bedenkt dat veel mensen hier in armoede leven. Daarom hoefde ik ook niet lang na te denken om mee te doen. Problemen bij de bron aanpakken. Voorkomen van dierenleed. Dat is waar Stichting Dierenhulp voor staat en al jaren met veel inzet doet."
Meer weten over het vrijwilligerswerk van Stichting Dierenhulp op onder andere Curaçao? Kijk dan op de website www.dierenhulp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant