Thematour over aardgasvrij wonen met warmtepomp. (Foto: Leonie van Someren)
Thematour over aardgasvrij wonen met warmtepomp. (Foto: Leonie van Someren)

Stap binnen bij een duurzaam huis in Heesch

Algemeen 1.094 keer gelezen

HEESCH | Wie interesse heeft in duurzaam wonen kan in juni op bezoek bij een duurzaam huis. In samenwerking met provincie Noord-Brabant organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Huiseigenaren delen hun ervaringen met de bezoekers tijdens een rondleiding langs de duurzame maatregelen in hun woning. Op 19 juni om 19.30 uur geeft Marian Langens uit Heesch een tour rondom het thema 'aardgasvrij wonen met warmtepomp'.

"Ons huis is comfortabel, gasloos en gebouwd met natuurlijke materialen", vertelt Langens. Haar woning is in 2017 opgeleverd en ze heeft tijdens de bouw direct duurzame maatregelen getroffen. "Wij maken gebruik van zonnepanelen en een grond-water warmtepomp. Ook is onze tuin op een duurzame wijze ingericht." Familie Langens wil graag andere mensen helpen met haar ervaringen. "Tijdens de bouw kom je voor bepaalde keuzes te staan. Het is mooi om daarvan nu de uitkomst te laten zien." De huiseigenaren vertellen graag meer tijdens de thematour.

Duurzaam wonen
De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route, met als doel om via persoonlijke ervaringsverhalen mensen te bewegen tot duurzaam wonen. Tijdens deze excursies over een specifiek onderwerp bezoekt een groep van circa tien personen een woning. Bezoekers zijn hier enthousiast over, blijkt uit eerdere reacties: "De familie gaf duidelijke uitleg en het was heel nuttig om de verhalen van de bewoners te horen."
Ook elders in Noord-Brabant staan huiseigenaren klaar om bezoekers te ontvangen. Inschrijven kan via de webste www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant