Team Thuis in Oss loopt van 15 op 16 juni de Nacht van de Vluchteling 2019.
Team Thuis in Oss loopt van 15 op 16 juni de Nacht van de Vluchteling 2019.

Team Thuis in Oss klaar voor de Nacht van de Vluchteling

Algemeen 427 keer gelezen

Team Thuis in Oss loopt in de nacht van 15 op 16 juni de Nacht van de Vluchteling, een nachtelijke sponsorloop van 40 kilometer van de Stichting Vluchteling. Het doel van de tocht is het inzamelen van geld voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Onlangs kwam Stichting Vluchteling naar Oss om in het Jan Cunenpark filmpjes te maken over Team Thuis in Oss. De filmpjes zijn te zien op de social media-kanalen van de Nacht van de Vluchteling en van Thuis in Oss. In de filmpjes vertellen Khalil en Zakiya, twee uit Syrië afkomstige teamleden van Team Thuis in Oss, over de reden van hun vlucht en waarom zij het belangrijk vinden om mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling. Hun verhalen laten zien waarom hulp aan vluchtelingen wereldwijd hard nodig is. Gevolg van het interview met Zakiya is dat zij ook wordt geïnterviewd door de NTR. Zij besteden een item aan de Nacht van de Vluchteling op hun platform Net in Nederland.
Team Thuis in Oss bestaat uit 22 oude en nieuwe Ossenaren. Zij hebben in de afgelopen maanden hard getraind en voelen zich er nu 'helemaal klaar voor' om de tocht van 40 kilometer van Nijmegen naar Arnhem te volbrengen. Bovendien is er inmiddels een mooi sponsorbedrag bijeengebracht. Bas Frederiks, één van de initiatiefnemers van Team Thuis in Oss: "Alle teamleden hebben erg hun best gedaan om sponsors te werven. En met succes. We zijn als team ontzettend blij dat zo veel mensen dit goede doel, via onze deelname, een warm hart toedragen." Meer informatie op de website www.thuisinoss.com/nacht-van-de-vluchteling/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant