(Foto: Gerard Beck)
(Foto: Gerard Beck) Foto: Leon Voskamp

Wandelingen doen 24 kernen aan: 'We maken een belangrijke ambitie waar'

Algemeen 203 keer gelezen

De tiende editie van de Maasdijk zal alle 24 kernen van de gemeente Oss aandoen. Op zaterdag 15 juni worden tijdens de wandeling vooral de kernen in de oostelijke helft van Oss bezocht, op zondag 16 juni ligt het accent op de westelijke helft. Inschrijven is mogelijk op de dag zelf!

Voorzitter Jeroen Ulijn: "We willen graag een evenement van en voor alle inwoners van de gemeente Oss zijn. De kernen Berghem, Koolwijk, Herpen en Huisseling mochten daarom niet ontbreken op het menu. In 2010 besloeg de eerste MaasdijkMarathon de Maasdijk van 't Wild tot Ravenstein, in 2019 maken we bij de tiende editie de cirkel letterlijk rond. Daarmee maken we een belangrijke ambitie waar. We willen zoveel mogelijk van de mooie gemeente Oss onder de aandacht brengen. Voor deelnemers van buiten onze regio, maar ook voor inwoners van onze eigen gemeente. Want er zijn zeker verborgen pareltjes die nog niet door velen zijn ontdekt."

Megaklus
De extra wandeldag werd mogelijk doordat, naast de wandelafdeling van A.V.Oss'78, ook wandelsportvereniging De Osse Maaskant zijn schouders onder het evenement gaat zetten. Ulijn: "Een tweedaags wandelprogramma past voor deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen perfect in hun voorbereiding. Naast de 30, 40 en 50 kilometer worden echter ook de 12 en 20 kilometer op beide dagen aangeboden, dus niet alleen de kilometervreters komen aan hun trekken. Dat is een megaklus om te organiseren en het is mooi om te zien dat beide Osse wandelsportverenigingen hier hun bijdrage aan gaan leveren." Alle wandelingen eindigen in het Osse centrum.

Kijk in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss voor de special van De Maasdijk.

Een eerdere editie van de Maasmeander Wandeling. (Foto: Gerard Beck)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant