Het team van Josina Bloemen.
Het team van Josina Bloemen.

Josina sluit op zaterdag 3 augustus de plantenkas

Zakelijk 4.252 keer gelezen

OSS | De plantenkas van Josina Bloemen sluit op zaterdag 3 augustus. Sinds de overdracht op 1 september 2014 van de bloemenwinkel van Ben en Peter de Bruijn aan Peter's dochter Mireille Huizer en Suzanne de Bekker, was de plantenkas het domein van Ben en Ben's dochter ilka de Bruijn. Nu na 5 jaar -Ben de Bruijn is ruim de 70 jaar gepasseerd- de plantenkas aan de vooravond staat van een kostbare energie-exercitie hebben de gebroeders de Bruijn, in overleg met Ilka, besloten vanaf 3 augustus de kassen met binnen- en buitenplanten te sluiten. Vanaf woensdag 10 juli start de uitverkoop in de plantenkas met wekelijks bijzondere kortingen op binnen- en buitenplanten en -potten.

Het familiebedrijf kent een levendige historie die terug gaat tot 1920. Toen nog gevestigd aan de Molenstaat in Oss, als buren van Villa Josina, waarin de HBS gehuisvest was. Omdat de villa in Oss in verre regio bekend was, vernoemde Nico de Bruijn destijds zijn bloemenzaak naar de naam van de villa: Josina. Vooral door de inzet van het ondernemersechtpaar Bernard en Riet de Bruijn groeide niet alleen de omzet, maar ook de naamsbekendheid van de Josina bloemenwinkel in Oss en de regio. Door hun expansiedrang en vooruitziende blik besloot het echtpaar begin jaren zestig om grond aan te kopen aan de Nieuwe Hescheweg nummer 7. Deze straat kwam destijds tot stand als doorbraak bij het Monseigneur van den Boerpark en de Oude Molenstraat en leidde rechtstreeks naar de plaats Heesch. Een strategisch zet: royale ruimte om hun uitbreidingsplannen te verwezenlijken. Oss als marktgebied en Heesch als achterland en ruime parkeervoorzieningen in vergelijking met de Molenstraat. Met veel Osse bedrijven in de naaste omgeving. Als kers op de taart het toenmalige nieuwe ziekenhuis op loopafstand. Hoewel de flats en de woningen aan de weg naar Heesch in geen velden of wegen te bekennen waren, openden Bernard en Riet in 1963 hun droombedrijf in bloemen en planten met de naam 'Josina Bloemsierkunst'. Begin jaren '80 hebben Ben en Peter de Bruijn het bedrijf van hun ouders overgenomen.

Josina Bloemen blijft
Zoals met veel familiebedrijven kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Mireille de Bruijn zag de kans om haar droom te verwezenlijken: een eigen zaak. Toen Peter de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, gaf hij te kennen om afscheid te nemen, waardoor Mireille de scepter kon overnemen. Met vriendin en collega bloemiste Suzanne de Bekker durfden zij de stap aan om de gerenommeerde bloemenzaak op 1 september 2014 over te nemen. Na een flinke verbouwing van de bloemenwinkel is een frisse start gemaakt met de naam 'Josina Bloemen'. Heel bewust hebben zij gekozen om zich te specialiseren in bloemen. De hoge omzetsnelheid noodzaakt elke dag verse aanvoer van snijbloemen van de bloemenveiling. De versheid van de bloemen wordt gewaardeerd, waardoor steeds meer nieuwe klanten de weg weten te vinden. Met eigentijdse boeketten, bloemenabonnementen, zowel privé als zakelijk en een eigen webshop volgt Josina Bloemen nauwlettend de trends.

De plantenkas bij Josina.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant