Dave Roelvink komt ook langs op het festival. (foto: Otto vd Toorn)
Dave Roelvink komt ook langs op het festival. (foto: Otto vd Toorn)

Veel optredens en een kindermiddag tijdens Hoessenbosch Festival

Algemeen 1.333 keer gelezen

BERGHEM | Wat is er vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus weer veel te doen tijdens het Hoessenbosch Festival. De komende weken blikken we vooruit op dit unieke festival in de Berghemse bossen.

Het Hoessenbosch Festival is een initiatief van de jonge, ondernemende groep 'Berghem Events' die verantwoordelijk is voor meerdere feesten in het dorp zoals de kermis. Cor Strijbosch en Dennis van Rooy zijn binnen de groep projectleider van het Hoessenbosch Festival. "Binnen Berghem Events hadden we het idee om een muzikaal evenement neer te zetten op een unieke locatie in Berghem, het Hoessenbosch, waarbij iedereen zich welkom voelt. Een festival met verschillende muziekstijlen, maar ook leuke en grappige acts. Een belevingsfestival." Als we kijken naar vorig jaar, dat was een groot succes. Duizenden mensen genoten op het festivalterrein van de vele optredens.

Dave Roelvink
Dave Roelvink is een bekende naam die op vrijdag naar Berghem komt. De 25-jarige Amsterdammer werd in eerste instantie bekend als oudste zoon van de Nederlandstalige zanger Dries Roelvink. Maar het is de laatste jaren hard gegaan met de carrière van Dave. Hij is DJ, model, maar ook een bekendheid op de Nederlandse televisie. Zijn debuut in een tv-programma was in 2012 met Fort Boyard. De daaropvolgende jaren was hij ook te zien in onder andere Welkom bij de Kamara's en Sterren Springen. In 2015 kreeg hij samen met de rest van het gezin het programma De Roelvinkjes. Het hield niet op met zijn aanwezigheid op televisie, want wat te denken van zijn eigen programma 'Dave het huis uit' en ook had hij een aantal programma's samen met zijn broer Donny. Ook als DJ doet hij het ook uitstekend. Hij draait diverse muziekstijlen zoals Bubbling, Moombahton en Eclectic. Hij was al te gast bij veel grote feesten. In Berghem kan het publiek erop rekenen dat het een groot feest gaat worden.

De Coronas
De Coronas maken Stand-Up Pop met een vleugje cabaret. Op hun eigen website doen ze één belofte: bij iedere song gebeurt er iets verrassends. Wat is het concept? Het publiek kan de telefoon op het 'Coronas-balkon' opnemen en via een live telefoongesprek kunnen ze hun muzikale wensen bekendmaken aan de band en het publiek. De muzikanten spelen vervolgens direct het verzoekje. Niet zomaar, maar met de nodige vocale, muzikale en fysieke acrobatiek. Je hoeft niet bang te zijn dat ze niet kunnen voldoen aan veel verzoekjes. De Coronas hebben namelijk 5.000 nummers in de vingers en kunnen dat ook nog eens in een andere stijl doen. Ze tillen de muzikale interactiviteit naar een hoger plan. Daarnaast spelen ze ook regelmatig eigen werk. Natuurlijk mag het publiek luidkeels meezingen.

Top 2000 Tribute Band
De Tribute Top 2000 zorgt voor lekkere muziek van diverse decennia. Zoals de naam al zegt zullen verschillende tophits de revue passeren. Van Queen tot Boudewijn de Groot: zijn jullie ook benieuwd?

Kinderprogramma
Voor kinderen is er ook een uitgebreid programma. Zo is er op zaterdag 31 augustus van 11.00 tot 17.00 uur een kindermiddag. Kinderen kunnen online voor 7,50 euro een stempelkaart kopen (exclusief servicekosten). Zolang de voorraad strekt zijn de kaarten ook aan de deur te kopen (10 euro per stempelkaart).

Activiteiten
Kinderen kunnen middels deze stempelkaart deelnemen aan zo'n 30 activiteiten. Zo is onder andere Poppentheater Ronzebons aanwezig, is er een evenwichtsparcours, kunnen kinderen boogschieten, er is een monkey klim en sportieve kids kunnen met een crossfiets een crossparcours op. De laatste vier activiteiten worden verzorgd in samenwerking met Ludus Outdoor. Daarnaast is er een zweefmolen, er komt een kinderboerderij en kinderen kunnen vogelhuisjes maken. De organisatie zorgt voor de materialen en uiteraard zijn er begeleiders aanwezig. Ook worden er optredens verzorgd en wordt de kindermiddag om 17.00 uur afgesloten met een roofvogelshow. Naar verwachting zullen zo'n 1.250 kinderen de middag bezoeken. Ouders en andere begeleiders betalen tijdens deze middag geen entree.

Meer informatie
Kijk ook voor meer informatie op www.hoessenboschfestival.nl. De komende weken meer verhalen over het festival in Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant