Een van de werken van Jan van Dijk die te zien zijn tijdens de expositie.
Een van de werken van Jan van Dijk die te zien zijn tijdens de expositie.

Expositie te zien in Garnizoenskerk Ravenstein

Kunst en cultuur 861 keer gelezen

RAVENSTEIN | Het grafische werk van Jan van Dijk, Willemijn van Dorp en Jan Krul is op zaterdag 3 en zondag 4 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur te bezichtigen in de Garnizoenskerk aan de Servetstraat 1 in Ravenstein.

Jan van Dijk, Willemijn van Dorp en Jan Krul werken inmiddels ruim een decennium samen in het Grafisch Atelier Den Bosch.

Jan van Dijk zoekt in zijn werk graag de contrasten op, maar tegelijkertijd moet de juiste balans gevonden worden, de chaos herschikken. Kunst is voor hem ook een schuilplaats; om te ontsnappen aan het grijs, dat ons omringt. Zowel bij het abstracte, als in zijn figuratieve werk, is het voor hem belangrijk dat een poëtische ondertoon steeds voelbaar en zichtbaar blijft.

Het werk van Willemijn van Dorp is terug te brengen tot haar fascinatie voor stromend water. Het ongrijpbare van het glinsterende zonlicht op dat wat steeds verandert. Dit tijdloze eeuwige ritme van beweging werd uiteindelijk hoofdthema. De abstracte beeldvorming die daaruit voortvloeit moet adem bevatten, de toeschouwer een gevoel van ruimte en vrijheid geven. Daar gaat het haar om.

De godsdienstige opvoeding van Jan Krul en het leven in Afrika en Indonesië hebben grote invloed op de thema's van het beeldend werk. Het gaat onder andere over de relaties van chaos en ordening. De onderwerpen worden op een elementair en mythisch niveau onderzocht en vormgegeven.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.cultuur-ravenstein.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant