Logo kliknieuws.nl/oss
De Nistel.
De Nistel.

Provincie prijst uitvoering project op De Maashorst

  •   keer gelezen

OSS/UDEN | Uitgroeien tot een levendig en ondernemend Provinciaal Landschap, waar de natuur het voor het zeggen heeft. De Maashorst moest verdubbelen in omvang door de dorpen en steden, oftewel de schil, bij het landschap te trekken. De schil moest weer óp De Maashorst komen te liggen in plaats van aan De Maashorst. Dat was de visie een paar jaar geleden voor het natuurgebied. In samenwerking met het investeringsprogramma 'Landschappen van Allure' van de Provincie is de afgelopen jaren 33 miljoen euro geïnvesteerd. Een gedeelte van dat bedrag kwam ten goede van het project 'Meer Maashorst! Een gezond landschap'.

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant heeft eind deze maand de subsidie van het Landschappen van Allure project 'Meer Maashorst! Een gezond landschap' definitief vastgesteld. Het subsidiebedrag is overeenkomstig het bedrag van de eindverantwoording van het project door Programmabureau De Maashorst. In haar vaststellingsbrief schrijft de provincie: "Het is een bijzondere prestatie dat zoveel van de plannen daadwerkelijk uitgevoerd zijn. Van harte gefeliciteerd daarmee!" Met de gezamenlijke inzet van zowel deelnemers aan het project, als de medewerkers van stichting Maashorst in Uitvoering, is dit mooie resultaat tot stand gebracht. De provincie is alle betrokkenen daarvoor erkentelijk. Het project 'Meer Maashorst! Een gezond landschap' is vijf jaar geleden opgestart. Met als fundament de visie voor het gebied, opgesteld samen met ondernemers, bestuurders, beheerders en organisaties: het Maashorst Manifest. Deze visie heeft geleid tot een intensieve samenwerking om dit prachtige stuk Brabant uit te laten groeien tot een gezond, ondernemend en levendig Provinciaal landschap. Het project bestaat uit maar liefst 27 deelprojecten.

Effect voor bewoners en bezoekers
De omgeving is gebruikt om te werken aan vitaliteit, gezondheid en welbevinden. Tegelijkertijd is gewerkt aan de ontwikkeling en versterking van natuur en landschap. De website allemaalmaashorst.nl laat zien hoe het natuurgebied is ontwikkeld en wat het de inwoners oplevert.

Meer berichten