Olympia'89 / DOS'80 promoveerde naar de Eredivisie. (Foto: www.olympia89.nl)
Olympia'89 / DOS'80 promoveerde naar de Eredivisie. (Foto: www.olympia89.nl)

'Wie had ooit van de Eredivisie durven dromen?'

Sport 680 keer gelezen

OSS | Olympia'89 / DOS'80 staat voor een prachtige uitdaging. De handballers staan aan de vooravond van de Eredivisie. Het is voor het eerst dat de vereniging op dit niveau uit mag komen. "Ik heb er vertrouwen in dat we erin slagen om ons te handhaven", aldus doelman Rik Horbach.

Olympia'18 / DOS'80 start op 31 augustus de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen WHC-Hercules. Om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen, is de voorbereiding enkele weken geleden gestart. "Ik was blij dat we weer mochten beginnen. Na de promotie hebben we toch zo'n twee maanden niet getraind. We beginnen altijd zo'n maand voor aanvang van de competitie, dat moet voldoende zijn. Er staan een aantal oefenduels op het programma en we trainen hard." Op het gebied van trainingen is er wel het nodige veranderd voor de selectie. Er werd altijd twee keer per week getraind, maar dat aantal gaat omhoog. Tot aan september trainen de handballers drie keer. Daarna weer twee en op de maandag zijn er specialistentrainingen. "Als keeper word ik altijd verwacht om drie keer te trainen. Maar met veel liefde reis ik vier keer per week vanuit mijn woonplaats Nijmegen naar Oss om te handballen. We zijn aan het professionaliseren en deze stap hoort daarbij. Het is ook een mooi signaal richting de jeugd. Onze jeugdopleiding kent veel talenten en hopelijk kiezen die er nu voor om in Oss te blijven en niet naar andere verenigingen te vertrekken waar ze vaker kunnen trainen."

Spelersgroep
Een groot deel van de spelersgroep is al jaren bij elkaar. Met het oog op de Eredivisie blijft iedereen en is alleen Youri Jonkers nieuw. Horbach maakt al twaalf jaar deel uit van de selectie. "Ik was toen zestien jaar en we speelden in de derde klasse. In de daaropvolgende jaren hebben we enorme stappen gezet. Van een heel laag niveau zijn we opgestoomd naar de Eredivisie. Wie had daar ooit van durven dromen? En dat met vrijwel allemaal 'eigen jongens'. We betalen 'gewoon' contributie en halen oud papier op voor de club. Ik denk dat spelers van veel andere Eredivisieclubs beginnen te lachen als ze dat horen", aldus Horbach.

Doelstelling
De Osse handballers deden de laatste jaren altijd mee om promotie. Dat zal komend seizoen anders zijn. "Een doelstelling hebben we nog niet uitgesproken, maar ik ga er vanuit dat het doel is om van de onderste twee plekken weg te blijven. Aanhaken bij de middenmoot zou heel mooi zijn. We weten echter niet wat voor niveau we kunnen verwachten. In het verleden hebben we weleens tegen Eredivisie-teams gespeeld, maar dat is anders dan iedere week. En wat zal er gebeuren met de koppies als we vaker gaan verliezen? We zijn gewend om te winnen. Ik heb er vertrouwen in dat we het goed gaan doen."

Professionaliseren
Niet alleen voor het eerste team is de Eredivisie een mooi avontuur, maar voor de gehele vereniging. "Zo zijn er bijvoorbeeld meer eisen voor een trainer. Gelukkig krijgt onze trainer Frans van Erp een jaar dispensatie. Er ligt een mooie kans voor Olympia'89/DOS'80 om meer sponsoren aan te trekken. En natuurlijk hopen we op veel publieke belangstelling."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant