Logo kliknieuws.nl/oss
Over d'n Dam en Deursen in het bijzonder staan op zondag 18 augustus in het teken van het jaarlijkse St.-Rochusfeest.
Over d'n Dam en Deursen in het bijzonder staan op zondag 18 augustus in het teken van het jaarlijkse St.-Rochusfeest.

Jaarlijkse Rochus-processie in Deursen

  •   241 keer gelezen

DEURSEN | Over d'n Dam en Deursen in het bijzonder staan op zondag 18 augustus in het teken van het jaarlijkse St.-Rochusfeest. Eerst wordt er om 11.00 uur een heilige mis in de St.-Vincentiuskerk gehouden met daarop volgend een processie naar het St.-Rochuskapelletje in Deursen.

Dit jaar kent het traditionele feest een bijzonder tintje. De Rochuskaars wordt deze keer gedragen door een vrouw, en wel door Bets Wiegmans-Strik. Een primeur in de geschiedenis van het St.-Rochusfeest. De kaarsenfabrikant heeft voor deze gelegenheid op verzoek van het Rochus-bestuur een lichtere kaars gefabriceerd dan normaal het geval is. Het dorp Deursen zal die dag versierd zijn met wit/gele vlaggetjes en iedereen wordt uitgenodigd om de vlag uit te hangen.
Dit jaar is het de zestiende keer dat de heilige mis en processie worden gehouden. Ook veel oud-inwoners van Over d'n Dam zijn er dan bij aanwezig. Tijdens de processie zullen een viertal vaandels worden meegedragen en de muzikale begeleiding is weer verzekerd dankzij drumband Dedico en harmonie OBK uit Ravenstein. Bij de Rochuskapel wordt gebeden en gezongen en de pelgrims kunnen er een bloemetje leggen en een kaarsje opsteken. Na afloop kunnen de deelnemers bij de kerk genieten van een kopje koffie met een stuk appelgebak, dat door de inwoners van Deursen en andere dorpen is gebakken. OBK en Dedico geven bij (of bij slecht weer in) de kerk een concert. De Rochuskapel aan de Rondestraat is tijdens de zomerperiode tot 1 oktober geopend om er te bidden of een kaarsje op te steken.

Meer berichten