Logo kliknieuws.nl/oss
The Allstarz en Daredevils zullen ervoor zorgen dat alle remmen losgaan tijdens het Hoessenbosch Festival.
The Allstarz en Daredevils zullen ervoor zorgen dat alle remmen losgaan tijdens het Hoessenbosch Festival. (Foto: )

Alle remmen los op het Hoessenbosch Festival in Berghem

  •   734 keer gelezen

BERGHEM | Wat een feest gaat het Hoessenbosch Festival worden! Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus komen er weer veel artiesten naar Berghem.

Sinds 2015 knalt Daredevils uit de startblokken. En knallen doet de band, die bestaat uit zanger Bjørgen, gitaristen Jochem en David, bassist Arthur, drummer Maikel en Jarno op het keyboard, zeker met hun mash-ups. De muziekvorm is de mannen op het lijf geschreven. Feilloos combineren en polijsten ze hits - die op het eerste oog niets met elkaar van doen hebben - tot energieke en creatieve mash-ups. "We houden elk jaar een lijst bij met nummers die we willen verwerken tot een mash-up. Aan het einde van het jaar pakken we de lijst erbij en duiken twee tot drie weken de oefenruimte in om onze nieuwe nummers te maken", vertelt Jochem. "Het maken van een nummer kan soms lang duren. We checken welke hits bij elkaar passen, maken er een demo van op de computer en repeteren deze tot het klopt." Ook dit jaar heeft Daredevils een reeks verse songs klaarstaan. Jochem: "Van Bon Jovi en Abba tot André Hazes Jr. en André Hazes Sr., maar ook 'Bella Ciao' en 'Kom van dat dak af!'" De band heeft dit jaar nog vele mooie optredens op de agenda en barst van de toffe toekomstplannen, al kan de gitarist daar nog niet teveel over prijsgeven. Met een lach: "Er komt iets heel groots aan. Meer kan ik daarover nog niet zeggen, maar heel Nederland gaat het zien!" Wat kan het publiek van Daredevils verwachten als ze op vrijdag 30 augustus het podium bestijgen van het Hoessenbosch Festival? Een hoop energie, blijkt uit het antwoord van Jochem. "Het wordt een pompset waarop je lekker los kunt gaan, springen en gek kunt doen!"

The Allstarz
Als geen ander weten Willem van Kreij en Rik van Sonsbeek hoe ze een publiek uit hun dak kunnen laten gaan. De twee vrienden uit Reek vormen sinds 2016 The Allstarz, maar waren daarvoor al bekende gezichten in de muziekscene. "Ik ben begonnen in de muziek vanuit mijn werk als barjongen bij een uitgaansgelegenheid in Schaijk. Daar ben ik een keer achter de draaitafel gesprongen met Willem", lacht Rik. Als MC staat hij samen met Willem op het podium die het dj'en voor zijn rekening neemt. "Als MC ben je de ondersteuning van de dj en hype je waar nodig het publiek op." De twee draaien van alles. "We doen ons best om de tent op z'n kop te zetten. Muzikaal gezien bewegen we binnen onze vangrail. Dat houdt in dat we onder meer house, moombahton, feestmuziek en hardstyle brengen", zegt Willem. Vorig jaar brachten The Allstarz hun eerste plaat uit. Ze voorzagen de klassieker 'Blue' van Eiffel 65 van een nieuw jasje. Inmiddels hebben ze de smaak goed te pakken. Na het verschijnen van de remix van 'Never Gonna Give You up' van Rick Astley werken Rik en Willem momenteel hard aan hun volgende plaat. "We merken dat het uitbrengen van eigen muziek een meerwaarde heeft. De remix van Blue doet het goed, maar de remix van Never Gonna Give You up doet het nog een stuk beter. We komen binnenkort weer met een remix van een klassieker en zijn bezig met onze eerste eigen plaat", licht Willem enthousiast toe. Het los zien gaan van het publiek op hun muziek geeft hem kippenvel. "Ik vind het fantastisch als je daar samen op de stage staat en mensen uit hun plaat ziet gaan op je muziek. Daar doe je het voor." Het belooft dan ook een groot feest te worden als The Allstarz op zaterdag 31 augustus het podium in Berghem betreden. "We gaan zorgen voor een grote chaos met herkenbaarheid voor iedereen, van jong tot oud."

Party Lol Tent Parasol
Party Lol Tent Parasol bestaat uit Michel, Bernard en Fedor. De mannen zijn vaste prik op het Hoessenbosch Festival en zullen ook komende editie twee dagen lang de boel op z'n kop zetten. In de oergezellige feesttent op het festivalterrein bepaalt het lot welk thema er gespeeld gaat worden. Daarbij is meezingen en dansen een must. "Een mooie cocktail van muziek en onzin wat voor een goede afwisseling zorgt op een festival ten opzichte van bands die zichzelf wel serieus nemen!", aldus Party Lol Tent Parasol op hun website.

Meer berichten