Logo kliknieuws.nl/oss
Annabella’ uit Syrië.
Annabella’ uit Syrië.

LHBT'ers met migrantenachtergrond varen mee op boot tijdens Canal Parade

  •   428 keer gelezen

OSS | Stichting Thuis In Oss komt met nieuwe initiatieven die LHBT+ nieuwkomers uit de regio moeten ondersteunen en een netwerk moeten bieden. Hiervoor zoekt Thuis in Oss breed samenwerking op met bestaande organisaties en gemeentes. Afgelopen zaterdag kregen tien LHBT'ers met een migrantenachtergrond de kans om mee te varen op een boot tijdens de Canal Parade in Amsterdam.

"Deze mensen worden in hun eigen cultuur verstoten, ook hier in Nederland, en hebben hele traumatische dingen meegemaakt", aldus Angelo Schuurmans, oprichter van Thuis in Oss. "Op die boot zie je bij hen wat wij Nederlanders vaak heel vanzelfsprekend vinden: het gevoel van echte vrijheid. Dat is prachtig." Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de regenboogsteden Oss, 's-Hertogenbosch en COC Noordoost Brabant. Schuurmans: "In de komende maanden zetten we met deze partijen een structureel platform op waar deze mensen voortaan terecht kunnen."
Een ander initiatief van Thuis in Oss heeft afgelopen schooljaar plaatsgevonden op Het Hooghuis. In samenwerking met stichting RADAR, de GGD en COC Noordoost Brabant is er voorlichting gegeven over gendergelijkheid aan leerlingen uit de internationale schakelklassen. "Deze kinderen zijn een belangrijke doelgroep, omdat zij vaak enkel bekend zijn met traditionele man/vrouw-waardes uit het land van herkomst. We mogen deze complexe onderwerpen niet uit de weg gaan."

Meer berichten