De Bakkers Lamers.
De Bakkers Lamers.

'Je voelt je als bakker soms net een Formule 1-coureur'

Zakelijk 332 keer gelezen

'U zult denken: wat heeft een bakker met Formule 1 te maken? Soms voel je jezelf net een coureur. Bij sturen in bochten zoals nieuwe ovens afstellen om het perfecte brood te krijgen, terwijl je al jaren gewend was aan die oude oven.

Onze ovens en rijskasten werken digitaal, ze moeten exact afgesteld worden. Alsof je een nieuwe auto hebt en weer moet wennen aan hoe die zich gedraagt. En op een nieuw circuit (onze nieuwe bakkerij en nieuwe winkel) moet je toch weer even de weg leren kennen. Doordat we er iedere dag op rijden, leren we snel de nieuwe bochten en hobbels. Maar meestal kan het ons niet snel genoeg gaan. Het bijstellen van de apparatuur kun je vandaag doen, maar je ziet morgen pas resultaat. We willen de beste kwaliteit, de lekkerste smaak maar u heeft het vast al eens ondervonden: een gat in het brood. Dan willen wij weer graag zien waar dat gat zit. Onder de korst? Een opmaakfout. Nu de opmaker weer bijstellen. In het midden? Waar komt dat nu vandaan? Het is een natuurproduct, om de exacte manier te vinden duurt even. Maar we komen er. Dat bijsturen is niet makkelijk en een echte uitdaging.
De stap naar in Winkelcentrum de Ruwert is ook een keuze om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Gemak, alles dichtbij en een winkel waar onze producten nog beter tot hun recht komen. En zoals bij Formule 1 is het belangrijk een goed team te hebben om alles elke keer voor elkaar te krijgen. Net als Max Verstappen hebben wij dat ook. Een team dat steeds meer werkt als een geoliede machine. Elke nacht gaan ze met goede zin aan de slag om de race te laten slagen. Het was een bewogen race voor het team maar wat geweldig om er onderdeel van te zijn. Nu hebben we allemaal om beurten even een pitstop. We zien u graag na uw vakantie weer in één van onze winkels.'

Dennie Verhagen, de bakkers Lamers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant