Het verhaal gaat over de Tweede Wereldoorlog. (Foto Pixabay)
Het verhaal gaat over de Tweede Wereldoorlog. (Foto Pixabay)

KBO-verenigingen brengen 'De weg naar vrijheid'

Algemeen 335 keer gelezen

RAVENSTEIN | Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding van Noord-Brabant. In Vidi Reo aan de Van Kesselplaats 2 in Ravenstein vindt een speciaal voor KBO-Brabant geschreven toneelspel plaats, genaamd 'De weg naar vrijheid'. Het is een realistisch toneelspel over de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende bevrijding. Het op Brabant gerichte stuk is aangevuld met gebeurtenissen uit onze regio.

"Velen hebben de oorlog meegemaakt en zijn deze tijd nooit vergeten. Anderen zijn kort na de oorlog grootgebracht en hebben de waarde van vrijheid van kinds af aan meegekregen. 'De weg naar vrijheid' heeft vele slachtoffers gekend en mag alleen daarom al nooit vergeten worden. Door nu opnieuw jongeren en jongvolwassenen er bij te betrekken blijven de herinneringen levend. Zij leren zo over de waarde van vrijheid en tevens over de Brabantse en lokale geschiedenis", aldus KBO Ravenstein, KBO Herpen en KBO Overlangel, die het toneelstuk gezamenlijk opvoeren. "Als kleine maar gedreven verenigingen brengen we het toneelstuk met spelers uit de hele voormalig gemeente Ravenstein. Het totale toneelgezelschap van ouderen en jongeren met figuranten bestaat uit circa zestig personen van alle leeftijdsgroepen. We willen graag een mooi en tevens educatief stuk tonen."

Voorstellingen
Er vinden voorstellingen plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 september om 14.30 en 20.00 uur en op zondag de 15e om 14.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon inclusief consumptie. Per voorstelling zijn er 150 kaarten en vol = vol. Op 15 augustus is de voorverkoop gestart door middel van reserveren via rini.arts@ziggo.nl. Indien u niet in het bezit van een computer bent, dan kunt u bellen naar Rini Arts: (06) 57 32 44 84. De verkoop van kaarten start op 31 augustus in Vidi-Reo en bij Ad van den Oever.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant