Afbeelding

Vrijwilligers zijn de kracht achter Hoessenbosch Festival

Algemeen 834 keer gelezen

BERGHEM | De laatste voorbereidingen worden getroffen voor de vierde editie van het Hoessenbosch Festival in Berghem. Op vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus trekken 7000 bezoekers naar het bos om te genieten van wederom een verrassend festival.

Een aantal vrienden bedacht dat het mooi zou zijn voor Berghem om een eigen muziekevenement te hebben, midden in de bossen van het Hoessenbosch. Het idee werd werkelijkheid dankzij de enthousiaste groep Berghem Events die in Berghem zeer succesvol enkele grote evenementen organiseert. Cor Strijbosch is samen met Dennis van Rooij mede-projectleider voor het Hoessenbosch Festival. "Het idee was een podium te geven aan regionale artiesten, maar ook dat het voor iedereen toegankelijk en leuk moest zijn. Verschillende muziekstijlen, meerdere podia, grappige acts en niet al te serieus. En zo zijn we van start gegaan."
Inmiddels staat de vierde editie voor de deur en is het festival enorm gegroeid ten opzichte van de eerste keer. "We hebben gigantische sprongen gemaakt. Artiesten met grotere namen, meer bands en elk podium heeft een duidelijke herkenning en meer aandacht. We benutten het terrein beter en het aantal bezoekers is giga gegroeid. We hebben nu ruimte voor 2800 bezoekers per avond en op de kindermiddag op zaterdag verwachten we alleen al 1500 kinderen. Waar het einde is? Dat weten we niet. Elk jaar bekijken we opnieuw wat we willen en kunnen veranderen. Het is gewoon te leuk om het te organiseren."
Wat niet verandert, is de betrokkenheid van Berghem. "Het Hoessenbosch Festival verbindt de inwoners van het dorp met elkaar. Het is zang, dans, theater, cultuur, een feest maar dan in een XL versie. Dat kan alleen dankzij de inzet van veel vrijwilligers. Alleen al tijdens het evenement zelf hebben we honderd vrijwilligers nodig per dagdeel. Dan laten we alle vrijwilligersuren in de voorbereiding even buiten beschouwing." Bijzonder is wel dat dat gemakkelijk lijkt te gaan. "De onderlinge sfeer is top. Het is een warme groep waarbij men hard voor elkaar wil werken. We kunnen dit alleen op deze manier organseren dankzij de vrijwilligers."

Meer info: www.hoessenboschfestival.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant