DJ's Wipneus en Pim. (Fotografie Evert van de Worp)
DJ's Wipneus en Pim. (Fotografie Evert van de Worp)

'Unieke locatie in de bossen en er hangt een gezellige sfeer'

Algemeen 706 keer gelezen

BERGHEM | Nog ruim een week en dan staat het Hoessenbosch Festival weer op het programma. Veel artiesten staan vrijdag 30 en zaterdag 31 op het podium in de Berghemse bossen.

DJ's Wipneus en Pim zijn de 30ste van de partij op het Hoessenbosch Festival. Het is één van de bekendste muzikale duo's uit Nederland. 23 jaar geleden begonnen ze en nog steeds hebben ze een goedgevulde agenda. "Het gaat hartstikke goed met ons. Iedere week staan er een aantal optredens op het programma. Ik heb laatst nog beelden gezien van een optreden uit het jaar 2000. Tegenwoordig ligt het energielevel tien keer zo hoog. En dat terwijl we steeds ouder worden haha", zegt Edwin van 't Schip (Wipneus).

Generaties
Wipneus en Pim zijn altijd bezig met vernieuwen. "We begonnen bijvoorbeeld met het draaien van hits uit de 70's en 80's, maar dat doen we bijna niet meer. Of we moeten op een feest zijn waar er om wordt gevraagd. Het meezinggehalte is groter worden en het dansen is nu springen. Ook merken we dat in de loop der jaren hits steeds korter worden gedraaid. We gaan mee met de tijdsgeest. Van de duizenden platen die er zijn, zijn er slechts enkele geschikt voor de snelheid waarmee wij draaien. Wij geven op het podium alles en brengen één brok energie."

Feest
Er zijn weinig artiesten die kunnen zeggen dat ze al zo lang mogen doen wat ze leuk vinden: optreden. "Er is in muziekland enorm veel concurrentie. Maar met onze interactieve DJ-show houden we het hoofd boven water. We zien nu ook een nieuwe generatie die naar onze optredens komen kijken. 75 procent van de bezoekers die vooraan staan, kennen ons niet van vroeger. Door slim te blijven vernieuwen, blijven we dus interessant voor veel leeftijden. Het is hard werken, maar wij als gewone jongens zijn er trots op dat we dit nog steeds mogen doen."
Van 't Schip kijkt uit naar het optreden tijdens het Hoessenbosch Festival. Wat het publiek mag verwachten? Een grote feestact met leuke hits, veel humor, fluitjes die worden uitgedeeld en leuke spellen zoals de jongens tegen de meisjes. "We kijken per avond hoe onze show eruit gaat zien. Voor welke doelgroep staan we bijvoorbeeld en wie staan er voor en na ons op het podium? Maar tijdens onze show kunnen we ook altijd variëren. We nodigen bezoekers uit op het podium, je weet nooit wat er gebeurt. Iedere avond is compleet anders. Als we altijd hetzelfde zouden doen, hadden we dat nooit 23 jaar volgehouden."


Brian Voet
Het gaat goed met de muzikale carrière van Brian Voet. De Ossenaar heeft vier singles op zijn naam staan en zijn vierde single 'Jij Bent Daar' werd net als zijn eerste 'Alles' een hit. "Mijn bekendheid breidt zich gelukkig steeds verder uit. Dat is ook een doel van me. Ik wil de mensen vermaken en een goede indruk achterlaten. Op die manier krijg je steeds vaker de kans om op andere plekken op te treden en nieuwe mensen te leren kennen." Zijn singles kun je zien als 'lekker uptempo nummers voor een jong publiek'. "Alle liedjes vallen een beetje onder hetzelfde concept. Ik ben nu bezig met mijn nieuwe single die rond september/oktober uitkomt. Dit genre zing ik graag, maar muziek verandert. Dus ik sluit niet uit dat we over een aantal jaar de stijl iets gaan veranderen." Dromen heeft de Osse zanger zeker. "Ik hoop nog heel lang te mogen zingen voor de mensen. Naast mijn baan doe ik dit het allerliefst. Het maakt me niet uit of ik voor 15 of 500 mensen zing. Maar ik heb één keer in het theater mogen zingen en dat zou ik in de toekomst graag vaker doen." Eerst volgende week zijn optreden tijdens het Hoessenbosch Festival. Hij staat net als zijn broer Randy solo op het podium, maar ze gaan ook een aantal duetten zingen. "Een heel goed georganiseerd festival. Ze geven de kans aan lokale artiesten, maar ook aan bekende artiesten buiten de gemeentegrenzen."


Randy Voet
"Het is één van de mooiste festivals in de regio. De locatie in de bossen is uniek en er hangt een gezellige sfeer." Randy Voet trad al eerder op tijdens het Hoessenbosch Festival en mag dat dit jaar op vrijdag weer doen. "Het gaat lekker met mijn carrière. Het zit nog steeds in de lift en ik mag veel optreden. Ik ben blij dat ik ook weer in Berghem mag optreden. En natuurlijk is het leuk dat ik samen met mijn broer op het podium sta." 

Brian Voet.
Randy Voet.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant