Er is onderzoek gedaan naar het alcoholgebruik onder volwassenen.
Er is onderzoek gedaan naar het alcoholgebruik onder volwassenen.

6 procent van de Ossenaren overmatige drinkers

Algemeen 2.238 keer gelezen

OSS | Brabanders staan bekend als Bourgondiërs. Maar betekent dat ook dat ze in onze provincie het meest drinken van Nederland? Afkickkliniekwijzer.nl deed onderzoek naar het alcoholgebruik van Nederlanders op basis van data van het CBS en de Gezondheidsmonitor van het RIVM. Noord-Brabant heeft 7 procent overmatige drinkers en is daarmee de zesde provincie van Nederland.

Afkickkliniekwijzer.nl deed onderzoek naar het alcoholgebruik van inwoners van 18 jaar en ouder. Een overmatige drinker is een man die meer dan 21 glazen per week drinkt en een vrouw die minimaal 14 glazen drinkt. Een zware drinker is een man die 1 keer per week 6 of meer of een vrouw die minimaal 4 glazen drinkt. De drinker volgens richtlijn gebruikt geen alcohol of maximaal 1 per dag.

Gemeente Oss
De gemeente Oss staat in Noord-Brabant op de veertiende plek in de top 25 met de minste overmatige drinkers. 6 procent van de onderzochte Ossenaren is een overmatige drinker. In de landelijke lijst staat de gemeente Oss op plek 269 in de landelijke lijst van gemeenten met de meeste overmatige drinkers. 

Lees meer in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant