Ussenstelt. (Foto: Google Maps)
Ussenstelt. (Foto: Google Maps)

Constructie Ussenstelt niet stevig genoeg; bouw MFA Oss Noordwest vertraagd

Algemeen 979 keer gelezen

OSS | Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten niet verder te gaan met de huidige plannen voor een multifunctionele accommodatie in Oss Noordwest, met wijkcentrum De Hille, buurtcentrum De Bonte Hoef, sportzaal Ussenstelt en scouting Ussen als toekomstige gebruikers. Bedoeling is om een MFA te bouwen bij sportzaal Ussenstelt aan de Looveltlaan. Deze plannen zijn nu vertraagd. 

In 2018 stelde de gemeenteraad 6,4 miljoen euro beschikbaar voor de verbouw van sportzaal Ussenstelt tot een multifunctionele accommodatie voor Oss-Noordwest. Na onderzoek van de constructie van de sportzaal blijkt deze niet stevig genoeg voor de bouwkundige aanpassingen met onder meer zonnepanelen en gevelisolatie. Verzwaren van de hoofddraagconstructie en de fundering is de oplossing voor dit probleem, maar deze kosten passen niet in het krediet van de gemeenteraad. 

Gebiedsvisie
Burgemeester en wethouders stellen een gebiedsvisie op voor een deel van de Looveltlaan en omgeving. De MFA Oss Noordwest is een onderdeel van deze gebiedsvisie. Daarin wordt ook de vervanging van de basisscholen Polderhof en Lockaert (gepland voor 2025) en de kinderopvang opgenomen. Eind oktober 2019 bespreekt het college het plan van aanpak om tot de gebiedsvisie Looveltlaan en omgeving te komen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant